Jak začít s elektroinstalacemi na živnost?
Jura Krikl:
Citace: Jaroslav Pártl 13.05.2007, 22:42
...takže se mi asi snažíte sdělit,že pokud nevím kde odsypat,nemám šanci ?!? ...
Nikdo o nějakém odsypávání nepsal. Začatky nejsou jednoduché, ale radu Vam dam. Buď budete dělat levněji a kvalitněji než ostatní, což není zrovna jednoduché, nebo musíte dělat něco, co nikdo jiný nedělá. V tomto případě nemáte velkou konkurenci a zakázky se jen pohrnou. Co to už je na Vas.
A poslední možnost je navštívit nějakou velkou firmu a nechat se otročit jako IČař.
Miroslav Minařík:
Ano, jak to říká kolega Krikl, buď dělat to co zbytek světa a podlézat ceny. Což vede pouze do pekel.
Nebo druhá varianta dělat něco, co jiní neumí, nebo z jiného důvodu nemohou a vyšší cenu umět takto prosadit.
Ovšem u varianty číslo dvě potřebujete navíc zcela jiné znalosti, než červený diplom z elektrotechnik y!
Mirek Kuneš:
Nejlepší je, když znáte nějakého vodoinstalatér a, stavaře, plynaře, topenáře, malíře... Tito lidé se navzájem doporučují. Třeba zedník zákazníkovi doporučí elektrikáře a vodoinstalatér a a ti se snaží udělat práci dobře, protože pak budou znovu doporučeni. Řemeslníci si mezi sebou vyměňují reference, jak se jim u koho pracovalo a kdo zapomněl zaplatit. Podobné reference si někdy vyměňují i zákazníci.
Když některý instalatér "vybouchne" rychle se v této síti referencí najde náhrada. Zákazník je taky spokojen, protože nemusí shánět po zlatých stránkách a podobných loteriích, kde se snadno spálí.
Tento systém je založen na důvěře a dobrých zkušenostech, ale dostat se do něj se vyplatí, třebaže občas musíte udělat práci lépe, než by se vám chtělo. Nakonec máte tolik práce, že musíte odmítat zakázky. U nás to tak funguje.
Jaroslav Pártl:
...díky všem kolegům za jejich názor .... nečekal jsem "recept na podnikatele" ...chtěl jsem jen pár zkušeností (které se vejdou do jednoho odstavce :) ) protože tak trochu nevím kde začít a napadlo mě,že diskuse jsou tu od toho ;) ...
Jura Krikl:
A povedlo se? Začatky jsou těžký ale zvládnutelný:-)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana