Jak začít s elektroinstalacemi na živnost?
Jaroslav Pártl:
...poradí někdo jak začít s elektroinstala cemi soukromě? ... živnostenský list již mám ... nějaké to vybavení také ...jen nevím třeba jak "sehnat" klientelu...ví m,že nabídka vzniká na základě poptávky,ale zajímali by mě postřehy zkušenějších kolegů ...kteří si tím vším již prošli ... díky za každou dobrou radu ... :)
Michal Slabý:
TO: Pártl
Nejsem ji jistý, jestli si z nás neděláte tak trochu srandu. Když jste investoval čas, námahu a peníze k získání ŽL a vybavení, tak bych předpokládal, že máte klientelu zajištěnu. Trh se tvoří od 90-tého roku a již je formován. Dostat se do kolotoče slušných nabídek je v dnešní době pro začínající firmy veliký problém. Také záleží co vše a v jaké kvalitě jste schopen zákazníkovi nabídnout. Já vám mohu popřát jen hodně štěstí. :)
Jaroslav Pártl:
...takže se mi asi snažíte sdělit,že pokud nevím kde odsypat,nemám šanci ?!? ...díky za váš názor i když se přiznám,že mi moc nepomohl ... do vybavení a ŽL jsem investoval protože jsem si myslel ,že i na rozvinutém a zabraném trhu (podle vás již plně obsazeném) mají šanci i malé začínající firmy ...samozřejmě se bavím o zakázkách menšího rozsahu typu rodinné domky ... rekonstrukce bytů ...drobné výměny opravy ... jen jsem chtěl vědět zda začít reklamou? ... na netu? ..v novinách? ... zda kontaktovat některé výrobce kteří poskytují reklamní podporu (otázka zní ,kteří to jsou? ) ... měl jsem se spíše zeptat: jak jste začali? .... to měli všchni spoustu kontaktů?
Miroslav Minařík:
To: Jaroslav Pártl
Zásadou v diskuzích je vždy jeden dotaz. Vy jste dal námět na docela tlustou knihu.
Další nešťastnost je se ptát "nadneseně" kde brát zákazníky. Věřte, že zde vám kolegové rádi poradí, ale v tomto těžko.
Pokud to opravdu myslíte vážně, pak absolvujte přípravný kurz podnikatele, kde se dozvíte mnoho o marketingu, reklamě, účetnictví a také obchodních dovednostech. U nás v Brně to pořádá RHK www.ohkbrno.cz, myslím, že to bude i u ostatních komor podobné.
Sestavení podnikatelskéh o plánu je věcí každého. Jde o jakési know-how, které si nepřečtete někde v odstavečku. Proto ten, kdo jej má tak ho jen tak nevytroubí do veřejných diskuzí. Je to jasnější?
Michal Slabý:
Když se ptáte na začátky, tak na to vám klidně odpovím. Než jsem se stal OSCČ, tak jsem si našel stavební firmu, která vypadala, že dlouho vydrží a začal pro ni dělat. Ty malé zakázky, jak o nich píšete mám jen a jen přes známé na doporučení.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana