Už jsi zkoušel quickconnect? Jaké je tvé srovnání se šroubem?

(1/6) > >>

Tým Elektrika:
Hager quickconnect získal ZLATÝ AMPER 2026
    Hager quickconnect získal ZLATÝ AMPER 2026. Bezšroubové připojení quickconnect je pro montáž rozvaděče zajímavé hlavně tam, kde se dělá hodně stejných spojů a rozhoduje čas. Pružinová svorka drží přítlak sama, takže odpadá dotahování po montáži i pozdější hledání povolených spojů po zahřátí nebo vibracích. V praxi to může snížit počet přechodových odporů vzniklých špatným ...

Související ...
    ... elektrovinka k tomuto diskusnímu vláknu zde!

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
   Už jsi zkoušel quickconnect? Jaké je tvé srovnání se šroubem?

Jiří_Hrubý:
Tohle má třeba Siemens už dávno, spíš by mě zajímalo, zda na uvolnění stačí plochý  šroubovák, nebo je zapotřebí nástroj.
Už jsem viděl dost zničených svorek tohoto typu, které někdo zkoušel uvolnit zkusmo šťouráním šroubovákem, dokonce v jednom případě byl ve stykači ulomený hrot z fluke, když nějaký nešťastník nenašel správnou díru na měření a pak ho nedokázal dostat ven.
Ale stěžejní bod sdělení je jasný, správné zasunutí, je předpokladem úspěchu ve všech ohledech...  (dance)

Jan Yossarian:
Citace: Jiří_Hrubý  23.03.2026, 08:49

Tohle má třeba Siemens už dávno,

Také si myslím, že ta odborná komis Ampéru zase něco zaspala. Na počátku bylo Wgo, pak klecovka dostala další název push-in a teď quickconnect. Takže ono "prestižní" ocenění je v tom, že jeden z výrobců narouboval staré Wago do svých přístrojů. Jak prozíravé a inovativní ...  :(

Jan Franěk:
NO, spíš jde o neznalost a neochotu techniků.

Bezšroubové jističe se vyrábějí víc jak 20 let a někteří z výrobců se i nesměle pokusili je na našem trhu dodávat. Většina z nich to velmi brzo vzdala. Proč?  (drinks) o:-)

Za mne velká čest HAGERu, který investoval dost prostředků do propagace a podpory bezšroubových přístrojů. Zdaleka nejde totiž jen o jističe a chrániče.

HAGER si tento způsob připojování pojmenoval "po svém" protože nejde pouze o tu svorku v jističi, ale o ucelený systém připojování. Na mnoha školeních  (dokonce na turné s WAGO) to ukazovali a každý si to mohl osahat. Pokud si to chcete vyzkoušet, najděte si na jejich stránkách kde budou mít předváděcí dny. Jinak vždycky mívám pár kousků i SPojce a tedy si to budou moci zájemci osobně osahat a vyzkoušet letos v Sázavě. Osobně montuju už cca 95% rozvaděčů jen v bezšroubu.

Než něco začnu pomlouvat, měl bych o tom něco zjistit, nebo si to sám vyzkoušet. VIz příloha + další semináře a další akce.

Jinak srovnání je úplně jasné. Šrouby dostanou na pr.....l  (dance) (dance) (dance)

Jan Yossarian:
Citace: Jan Franěk  23.03.2026, 10:46

Než něco začnu pomlouvat, měl bych o tom něco zjistit, nebo si to sám vyzkoušet. VIz příloha + další semináře a další akce.

Silný útok. Myslím, že tu nikoho nepomlouvám. Nebo to alespoň nikde nevidím. Koukám, že nejste moc nestranný ten Hager se ve vás nezapře. Já pro změnu vyrostl s Wagem, no.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana