Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Pracovní zóna
| |-+  -A- Nově přidané příspěvky ke kontrole moderátory
| | |-+  Jaká komponentu použít mezi 1 motor a 3 časové relé?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle nařízení vlády 194/2022 Sb. Podrobnosti zde!

Autor Téma: Jaká komponentu použít mezi 1 motor a 3 časové relé?  (Přečteno 272 krát)
Zóna A - zde na příspěvky nelze odpovídat. Vyčkejte na přesunutí moderátory do zóny B
Jan Sládek
Neverifikovaný uživatel @1

« kdy: 02.03.2026, 11:54 »

Omlouvám se za amatérský dotaz - jsem výtvarník. Budu rád za jakoukoli pomoc. Vyrábím hru na dětskou výstavu. V reálu je to malinko složitější, ale jde to zjednodušit viz popis a příloha.

Jde o propojení 3 spínačů a 1 motoru. Spínače budou buď pohybové nebo světelné čidlo - to zatím nevím - ale to teď nehraje roli. Každý spínač má zapíná motor na jiný čas.  Např.

1. spínač - 2 sekundy, 2. spínač - 4 sekundy, 3. spínač - 6 sekund

Mezi motorem a spínači jsem si proto myslel použít časová relé. Ale teď jde o to, že do hry zřejmě potřebuji nějakou komponentu, která by ošetřila to, že když mi třeba banda dětí aktivuje všechny 3 spínače najednou, aby šel k motoru proud jen 1x.

Jako motor jsem chtěl použít malý kompaktní jednofázový elektromotor 6W 230V s převodovkou na 63 otáček za minutu.

Pokud jsem s relé mimo a víte o jiném lepším řešení, tak budu rád. Důležitý je pro mě jen princip hry.  poklona .

* motor-rele.png (9.31 KB, 595x639 - prohlédnuto 25 krát.)
Zaznamenáno
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Tisk 
« předchozí další »

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.029 sekund, 21 dotazů.