Co se děje na TIČRu v Brně?
Lukáš Láryš:
Znám revizního technika, který neví co je impedance smyčky a revize rodinného domu se mu vejde na jednu stranu A4. Přezkoušení dělal ještě v době, kdy se testy nedělaly na počítači.
Při pravidelných revizích se mi do rukou dostávají neuvěřitelné revizní zprávy. Zprávy bez jakýchkoliv naměřených hodnot, u některých ani nezjistíte, co je předmětem revize, atd.
Jednu věc ale mají společnou, vše je OK, měření OK, kontrola OK.
Vždy jsem si říkal, jak tenhle člověk mohl udělat zkoušky.
Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk 19.02.2026, 20:56
Tak 2x do roka si sám na sebe pozvu jiného RT. Mám prostě strach z "profesní slepoty".
Ale to už trošku utíkáme od původního tématu.
Taktéž, následná diskuze je velice prospěšná pro obě strany.
Milan Hudec:
Citace: Lázeňská Veverka 19.02.2026, 12:30
Zpět k otázce - co se děje v TIČRu:
Mažou se revizní technici?
Mezi 17. a 18.2. se zmenšila veřejná databáze o 102 kusů.
p.s. pokud nejsem blbej a zeptal se AI správně
(porovnání dvou PDF seznamů revizních techniků aktualizované 17. a 18.2.2026)
Není to oficiální informace.
Budiž, a teď se ptám za provozovatele, jsou revize vydané "zrušeným" technikem platné?
Lázeňská Veverka:
Citace: Milan Hudec 21.02.2026, 16:38
Budiž, a teď se ptám za provozovatele, jsou revize vydané "zrušeným" technikem platné?
To je dobrá otázka.
Nevím jen hádám, provozovatelé by to měli sledovat a otázka zní, jak to mají zjistit?
Záleží na způsobu odebrání osvědčení. Zdá se pravděpodobné, že by to mohlo být například "zrušení rozhodnutí o vydání" a v tom případě by byly takové revize neplatné.
Trocha ironie:
Vzhledem k tomu, že možná 1OOO OOO? revizních zpráv obecně obsahuje nedostatky, díky kterým je soudní znalec smete ze stolu za 60 vteřin, je celkem úplně jedno, když se přidá ještě cca dalších 1 OOO? neplatných o:-)
Miroslav Minařík:
Citace: Milan Hudec 21.02.2026, 16:38
To je opravdu otázka k rozebrání. K tomu založím raději nové vlákno ať to nezapadne a stejně je to tu off topic.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana