Co se děje na TIČRu v Brně?

<< < (4/17) > >>

František Šohajda:
Citace: Karel Bělohlávek  16.02.2026, 20:03

Neruší pracoviště, ale "zkušební místo pro prověřování odborné způsobilosti fyzických osob dle zákona č. 250/2021 Sb."

Ano,něco málo o tom psali....zejmé na je velká domů u zkoušek RT  (asi všech oborů)...potom to tak i vypadá!(Ale co vím, to se děje už dlouho..roky.. dříve ve sklípku,restauraci a podobně...dnes to "zabezpečili" že otázky dojdou až v den zkoušek..)

Miroslav Minařík:
Ve volné chvilce jsem zavolal na TiČR svým spolehlivým kamarádům.

Po dobu vyšetřování zákaz komentářů.

Celkem logické. Tu hromadu informací musí někdo přebrat a vyhodnotit. Spoléhat se na "na každém šplochu, pravdy trochu" nechám clickbitovým médiím. Až bude došetřeno, udělám s někým oficiální rozhovor.

Miroslav Zuna:
Od vrabců na střeše je známo ,že se to táhne min.od r.2010 a nen náhodou,nic netvrdím ale určitě jen náhodou to začalo v době solárního boomu, kdy bylo pro potřebu investorů zrevidovat FVE co ještě nebyly hotové. V Ústí získali osvědčení osoby zdaleka nespadající do spádové oblasti. určitě jen náhodou. Divím se tomu, že se na to nepřišlo už tehdy. V širším měřítku vzato už dávno před plyšákem docházelo ojediněle k průserům kdy někdo zajisté zcela nevině předložil maturitní vysvědčení aniž by kdy maturoval ani studoval v té škole. Dnes už je jiná doba a za peníze se toho dá koupit.

Petr Matuška:
Citace: František Šohajda  17.02.2026, 09:31

Ano,něco málo o tom psali....zejmé na je velká domů u zkoušek RT  (asi všech oborů)...potom to tak i vypadá!(Ale co vím, to se děje už dlouho..roky.. dříve ve sklípku,restauraci a podobně...dnes to "zabezpečili" že otázky dojdou až v den zkoušek..)

Ono se těch cca 300 - 500 testových otázek dá naučit a pak už je to jenom mezi zkoušeným a inspektorem.
Ale z toho vyšetřování mám radost jak ze scíplé kozy, protože mám za týden termín zkoušek v Brně ... (zle)
Bojím se, že to odskáčou malé ryby a žraloci zase uplavou, jako už tolikrát v Českém absurdistánu

Lázeňská Veverka:
Citace: Jan Franěk  16.02.2026, 18:59

Spíš to vypadá na veverky z lázní

Lze se domnívat že ještě není konec. Počkejme.

:)
Jsme v Česku: vyšetřování se může táhnout roky, pokud do toho zahrnou i zřejmě stovky? úplatkářů, protože i tam mohou padat tresty. Soudy se pak mohou táhnout další roky.

Jsem zvědav, komu dojde trpělivost. Zda jen vedení TIČR s pobočkami, nebo i MPSV se samotným TIČRem, potažmo systémem, protože těch vroubků tam je za poslední roky víc.

Takže co s tím?
Zrušit RT je naprostý nesmysl. Je to poslední kontrolní linie a skvělý spojovací článek: praxe - papír.

Špatní revizní technici hřeší na to, že nikdo revizním zprávám nerozumí, ani oni sami ne.
Takže potřebujeme jednoduchý dostupný systém kontroly revizí.
Kdo ho vzít? Jé! Vždyť už ho máme! Stačí strčit pdf revizi do AI a zeptat se, zda má všechny náležitosti a je celkově správně vypracovaná.
To je třeba masově rozšířit mezi provozovatele s tím, že pokud bude výsledek špatný, ať rovnou kontaktují nejbližší pobočku TIČR. Pokud revizní zprávu vyhodnotí jako ohrožení života zdraví bezpečnosti tak Policii ČR.

Já být na MPSV tak zaplatím masivní reklamní kampaň v médiích. To by byl panečku šrumec  (dance) a systém by se pročistil raz dva: Vložením tisíců revizních zpráv se AI velmi rychle vycvičí a bude tím nejlepším popravčím podvodných RT. Jednoduché, rychlé, účinné, moderní a skoro zadarmo, vyřešeno.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana