...opět jste mne jen utvrdil v tom, že AI ukáže princip a směr, ale detail je v Návodu k použití od výrobce...
To není ani tak o principu a směru, ale o správném kladení otázek a také o vhodném nástroji. AI ve vyhledávání Google z principu nemůže dávát kvalitní odpovědi, je silně optimalizovaný na výkon, nikoli přesnost. Když se však použije něco lepšího a k původnímu k dotazu se přidá ještě něco ve stylu "Zohledni všechny okolnosti vestavby do obvodové zdi domu." a aktivuje se režim přemýšlení, tak první co AI udělá je, že vyhledá dokumentaci výrobce a mnoho dalších podkladů a teprve na základě tohoto začne formulovat odpověď. Odpověd pak může být poměrně velmi kvalitní. Když jsem to zkusil, tak jsem dostal obsáhlou odpověď, která obsahuje kromě jiného upozornění na teplenou izolaci, kondenzaci, požární problematiku, statiku. vč. doporučení překladu, rozliší vestavbu do prosté nebo zateplené zdi, navrhne nějaká alternativní řešení a nakonec upozorní, že pro přesnější odpověď by bylo vhodné znát materiál zdi a další parametry. Prostě je to jako s každým jiným nástrojem. Je potřeba se ho naučit efektivně používat, nespokojit se s první odpovědí, být kritický, klást doplňující otázky, atd.