Jaký je tvůj tahák ke kontrole spotřebičů?

(1/10) > >>

Jiří Macháček:
Kontrolujeme spotřebiče
    Kontrola spotřebiče ověřuje elektrickou i částečně mechanickou bezpečnost – zda kryty, izolace a přívody zajišťují ochranu před úrazem elektrickým proudem. Hledají se viditelná poškození, nevhodné náhrady dílů, slabá místa v odlehčení tahu přívodu, stav pojistek, filtrů a ochranných krytů i čistota větracích otvorů. Je zařízení třídy II či III bezvadně izolované a má přívod trvale spojený s vidlicí? Prohlídka, zkouška chodu a řádný záznam rozhodnou, zda může zůstat v provozu. Nevyhovující kus se označí, odstaví a vrátí až po opravě a zkoušce bezpečného stavu.

Související ...
    ... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
   Jaký je tvůj tahák ke kontrole spotřebičů?

Milan Hudec:
Proč by mělo mít zařízení třídy II neoddělitelnou vidlici nikdy nepochopím.

Jiří Schwarz:
Odpojitelný přívod s neoddělitelnou vidlicí...
A pak je otázkou jak moc je špatně, když se prodává dvoupólová koncovka, jestli ty plastové "zobáčky" je možné brát jako neoddělitelné provedení

Milan Hudec:
Zde tedy volám pamětníky, toto ustanovení je velice vousaté a možná se vztahuje k tenkrát vyráběnému sortimentu vidlic, nenapadá vás nějaké nebezpečné provedení ve spojitosti se spotřebičem/šnůrou II třídy?

Petr Pavlíček 1:
Já sice nejsem pamětník, ale když jsem tak přemýšlel o opodstatnění nerozebírateln é "flexo" šňůry s vidlicí pro spotřebič třídy ohcrany II, napadlo mě jestli třeba není v tomhle případě vycházéno z požadavku na základní izolaci kterou je možné odstranit jenom zničením.

Protože dvojitá, nebo zesílená izolace je rozšíření ochrany základní izolací a je bráno jako plnohodnotné ochranné opatření při poruše je vzhledem k eliminaci závad možná přistoupeno k obdobnému požadavku.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana