Znáte novou WagoStožárovku?
Ivan Polínek:
Svorkovnice je zbytečně prodražená, protože jsou na ni zbytečně 2 fázové svorky navíc.
Svorkovnice se nedá použít na rozbočovací stožár se 3 kabely kvůli obsazení svorkovnice PEN, ale jen jako průchozí, vycházím z toho, že rozvod je v síti PEN. Takže na svorkovnici PEN při rozbočení budou 3 kabely, ale také propojka PEN-PE a už nezbývá místo na připojení N vodiče do světla. Jak je proveden propoj PEN-PE, na obrázcích není vidět.
Chybí svorka N pro připojení vývodového vodiče do světla.
Proč není svorkovnice připravená i pro připojení kabelu do světla, včetně jištění? takto je to polotovar.
Pavel Horský:
Asi uplně nerozumím.
Já na svorkovnici vidím u každé fáze čtyři pozice a u PEN to samé. PEN je pak funkčně spojená s PE přes DIN lištu....a pravda, chybí mi tam N a to vidím jako problém.
Nicméně lze do svorkovnice připojit až 4 kabely.
Od videa jsem čekal, že bude obsahovat rovněž připojování kabelů CYKY-J4x10mm2 a následné uzavření stožáru dvířky. Jelikož jsou vstupy do svorkovnice v jedné řadě a vodiče CY10mm2 je potřeba ohnout do pravého úhlu s co nejkratším zapojovacím koncem, myslím si, že bez jistého profesního grifu to nebude až tak jednoduché jak se uvádí.
Musím výrobci položit několik dotazů. Doufám že toto vlákno z Wago někdo sleduje.
Jak připojím CYKY-J3x1,5mm2 ze svorkovnice do svítidla?
Pokud přes "nacvakávací" pojistkový spodek, jaké je jeho objednávací číslo a jakým způsobem se instaluje na základní svorkovnici?
Lze doplnit více pojistkových spodků pro připojení další CYKY-J3x1,5mm2 např. pro rozhlas, vánoční výzdobu apod.?
Kam se připojují vodiče N?
Jsou již k dispozici i svorkovnice pro soustavu TN-C-S, nebo se jejich výroba plánuje?
Lze připojit vodiče Al s ošetřením spoje kontaktní pastou?
Miroslav Minařík:
Odpovím ještě dřive, než někdo z Waga, tedy alespoň za mne. Praktické použití této "nové" stožárovky je především v Čechách a návštěva ve Vysto byla jakýmsi prvním "políbením" s Moravou. I když Karel Muller věděl proč tam míříme, netušil co všechno se bude dít. Proto to bylo spíš informativní, či zjišťovací setkání.
Něco říká související datasheet a něco předchozí článek, ale klidně nahoďte představy i obavy, samotného mě to zajímá. David Bek si dá pak zaležet na vše pečlivě odpovědět. Myslím, že to bude přehlednější, než by se to tu ztratilo mezi ostatními posty.
Ivan Polínek:
Upřesnění pro Horáce. Přikládám malůvku, jak by měla vypadat svorkovnice v síti TN-C.
U svorek PEN předpokládám, že se jedná o izolované svorky, pouze PE je spojená s DIN lištou.
A jen WAGO nám řekne, zda jde spojit hřebenem izolovanou a neizolovanou svorku PEN, PE.
A i když by se jednalo o neizolovanou svorku PEN, spojenou s DIN lištou, tato musí být vždy propojena hřebenem, neboť proud nesmí procházet přes DIN lištu.
Ivan Polínek:
Tak ještě tu malůvku
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana