Změna poplatků u TIČR od listopadu 2025
Tým Elektrika:
Změna poplatků u TIČR od listopadu 2025. Od 1. listopadu 2025 vstoupilo v platnost nové nařízení vlády č. 320/2025 Sb., které po 24 letech mění výši poplatků za vybrané služby Technické inspekce ČR. Většina cen byla dlouhodobě neměnná, nyní se upravují s ohledem na inflační vývoj a reálné náklady. Zásadní změny: – Hodinová sazba inspektora nově činí ...
Související ...
... elektrovinka k tomuto diskusnímu vláknu zde!
Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci?
Melanopiper:
Tady něco nehraje: za nové osvědčení jsem před 1. 11. platil 4300,- leč zkoušku jsem nucen opakovat a před pár dny mi přišla pozvánka s výměrem 5600,- Když jsem se dotazoval na TIČRu, dostalo se mi odpovědi, že tato částka je dle nového NV 320/2025. Nový ceník s touto částkou jsem bohužel nikde nedohledal, pouze ceník, který jste výše uvedli a ten je shodný se zákonem 250 z roku 2021.
Miroslav Minařík:
Citace: Melanopiper 14.11.2025, 09:41
pouze ceník, který jste výše uvedli a ten je shodný se zákonem 250 z roku 2021.
Uvedli jsme citaci Pavla Slezáčka, inspektora TIČR ze středy ve Šternberku. Přiznám se, že mne nenapadlo ověřovat pravdivost jeho tvrzení. Ale nevzpomínám si, že by někdy někdy nebyl přesný. Ptáte se na to, kdy byla cena oznámena a kdy vyšla v platnost?
František Šohajda:
Celkem mě zarazilo minulý rok při přezkoušení RT ,že jsem platil cca o 1000.-Kč méně než před 5ti lety při stejném přezkoušení... .?Schválně jsem se díval na faktury z TIČRu.
Ale ta hodinová sazba, to nemá ani prorofesor na kardiologii?? (doh)
Melanopiper:
...jen mi to přijde hodně zvláštní, že se výše uvádějí nové ceny platné od 1. 11., které se dle mých informací nacházejí v aktualizované verzi zák. 250/2021 od roku 1. 7. 2022. Upřímně řečeno by se mi částka 4300,- líbila více než 5600,- které mi účtují nyní:) V této souvislosti jsem z těchto nových dat celkem zmatený
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana