Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Pracovní zóna
| |-+  -B- 30 denní zóna dostupných diskusí
| | |-+  Jak odpoví jazykový model Ai na obsah technické ČSN?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle nařízení vlády 194/2022 Sb. Podrobnosti zde!

Autor Téma: Jak odpoví jazykový model Ai na obsah technické ČSN?  (Přečteno 217 krát)
Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates
*

Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.

« kdy: Včera v 08:02 »

Jak odpoví jazykový model Ai na obsah technické ČSN
    Zeptáme se umělé inteligence na nějaký montážní postup? Nebo na správnou vzdálenost uložení? Jazykový model píše text podle pravděpodobnos ti, ne podle ověřeného faktu. Bez přístupu k originálu české technické normy nelze zaručit správný význam ani závazný požadavek. Můžeme takový výstup použít bez kontroly? Překlad slovesa „musí“ na „má být“ mění povinnost a může zkazit posouzení shody. Model halucinuje označení norem a trhá věty z kontextu a odkazů. Kdo má pravdu? Jak to zjistíme?

Související ...
    ... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?

Jak odpoví jazykový model Ai na obsah technické ČSN?

Zaznamenáno

Elektrika NENÍ časopis!
Jaromír Táborský
Neverifikovaný uživatel @6

Elektrika kope dle ČSN

« Odpověď #1 kdy: Včera v 12:10 »

Tak to jsem si myslel, ejaj si občas domýšlí nějakou část, kterou nemá odkud vzít a s normama je to jasné. Posbírá kde co, vytvoří nějakou rekonstrukci a pak to předhodí mě v domnění, že mě tím omráčí. Ale když normu znám, nebo ji mám otevřenou vedle sebe tak rozdíl najdu. U receptu na bábovku je asi úplně fuk, zda dojde k nepřesnosti ale u normy je to o hubu. Ale zase to alspoň nasměruje, to je dobrýýý to se mi líbí, Tak mi asi nevadí, že ten výstup není přesný v tom textu, je přesný na úrovni článku a to si už dohledám, když ten článek neznám. Ale stejně si myslím, že můžeme očekávat v normalizaci nějaké novinky, protože tento stav změny v přístupu k normám na beton přinese.
Zaznamenáno

Když jsem na to už přišel, zjistil jsem, že jsem se spletl ale kupodivu to bylo pravdivé :-)
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Tisk 
« předchozí další »
SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Aktuální slova (1)

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.023 sekund, 21 dotazů.