Čím se inspirovat z britského provedení zásuvek?

(1/2) > >>

Tým Elektrika:
Katalog Wiring Accessories CLICK Issue 16
    Katalog Wiring Accessories CLICK Issue 16. Malé nahlédnutí za kanál La Manche. Dokument představuje komplexní sortiment elektroinstala čního materiálu britské značky Scolmore. Zásadní přínos spočívá v nabídce modulárních i smart zařízení určených pro instalaci v domácnostech i komerčních objektech. Katalog shrnuje ...

Související ...
    ... elektrovinka k tomuto diskusnímu vláknu zde!

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
   Čím se inspirovat z britského provedení zásuvek?

Jan Yossarian:
Mě se v Británii líbí možnost vypnutí zásuvky vypínačem který je přímo v ní.  O0

Václav Třetí:
Britské zásuvky jsou nekompaktibiln í s jnými zásuvkovými systémy běžnými v Evropě, to je jejich jediná nevýhoda. Mají však několik výhod. Obsahují již výše zmíněný vypínač a ve vidlicích je pojistka dimensovaná podle připojeného spotřebiče v rozsahu 1 až 13 A. Zásuvky se také připojují pro nás nezvyklým způsobem. Jsou zapojené do okruhu vodiči s průřezem minimálně 2,5 mm2,  obvykle 4 mm2. Takový obvod je v rozvaděči jištěn 20 až 32 A

Jiří x Svoboda:
Citace: Jan Yossarian  30.10.2025, 09:02

Mě se v Británii líbí možnost vypnutí zásuvky vypínačem který je přímo v ní.  O0

Naprostý souhlas. Toto mi jinde ve světe chybí...

František Šohajda:
Někde mají i vypínače na vidlicích 230V....(Součást vidlice).Má s tím někdo zkušenost?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana