|
|
|
|
Jaromír Táborský
Neverifikovaný uživatel @6

Elektrika kope dle ČSN
|
 |
« Odpověď #3 kdy: 13.09.2025, 22:18 » |
|
Velmi pěkné téma! Asi nemám žádnou takovou oblíbenou čsn, protože se stále v nějakých hrabu a dohledávám, ale je pravda, že dnešní omladina nečte, možná snad ani číst neumí nebo co. Oporu v předpisech a čsn hledám za všechny já. Revizáci nemaji čas. Špatnou zprávou je, že informací přibývá mezi tím, co znalých ubývá. Chodit na pravidelné semináře je pěkná zkratka ale bez vlastní soukromé iniciativy, kdy v tom často ležím i doma, se edison jen tak neobjeví. A vlastně neznám a nedovedu si představit nikoho z mé blízkosti dokonale znalého technické normy. Kdyby byly normy alespoň v pdf s který se dá pracovat jako s pdf ale pokud jsme primárně povážováni za zločince a je nám zakazováno pracovat s textmem, pak co vlastně chceme.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Když jsem na to už přišel, zjistil jsem, že jsem se spletl ale kupodivu to bylo pravdivé :-)
|
|
|
Kamil Novák
OSVČ

|
 |
« Odpověď #4 kdy: Včera v 11:22 » |
|
Kdyby byly normy alespoň v pdf s který se dá pracovat jako s pdf ale pokud jsme primárně povážováni za zločince a je nám zakazováno pracovat s textmem, pak co vlastně chceme. Naprosto oprávněná poznámka!  Ten FileOpenInstal ler je mimořádně otravná záležitost. Na druhou stranu je "skvělé", že se v ČAS řeší tak důležitá témata jako Akční plán genderové rovnosti ČAS https://agenturacas.gov.cz/wp-content/uploads/GAP_CAS.pdfTo je přeci při přístupu k technickým předpisům naprosto zásadní... 
|
|
|
Zaznamenáno
|
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví. působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradeck ý, Pardubický a Liberecký kraj
|
|
|
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #8 kdy: Dnes v 09:54 » |
|
Jsou prozíraví, chtějí být připraveni na vše, my ještě netušíme, co nás v budoucnu čeká. Letošní modelkovskou soutěž Elite Model Look vyhrál hoch, který vypadá sice jako děvče, ale mluví v mužském rodě, nemá prsa a nehodlá dále ve změnách pokračovat, protože tvrdí, že tělo pro něj není primární. Je trans nebo není? Jak se k takovému člověku chovat, jak ho oslovovat? To se bude rozšiřovat i mezi běžné lidi, to je otázka myšlenkového posunu mezi generacemi a také záležitost vyvolaná sociálními sítěmi.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #11 kdy: Dnes v 10:39 » |
|
Např.běžně používaná hláška "kdo z vás na to bude mít koule", taknějak staví ženy do vedlejší role. Vezmi si opak, jseš na poradě a šéf prohlásí "hledám někoho kdo bude mít na řešení problému číču", zvedneš ruku?
A přitom by úplně stačilo vynechat jakákoliv "geniální" genitální slůvka. Prostě, zeptat se - "kdo z vás na to bude mít". Dává to smysl a není to tak trapný jako ta běžně používaná hláška.
Ona ta hláška má své opodstatnění v chlapském prostředí, byť není zrovna slušná. Je ovšem otázka, kdy se to naše téměř výhradně chlapské prostředí změní a začnou ho dobývat ženy. Už léta je vidět posun u malých děvčat, která si dnes hrají s autíčky a traktůrky více než s panenkami. Jak začnou vyrůstat, některé si možná začnou hrát s elektrikou tak, jak to v dětství dělali mnozí z nás kluků. Vraťme se k původnímu obsahu tohoto téma.Já jsem se původně ani nechtěl vyjadřovat. Mně, stejně jako všem ostatním elektrikářům, by se měly líbit všechny, které jsou platné. Já bych problém otočil opačným směrem a to ke kterým normám nebo jejich částem máme výhrady.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|