Jak připojit elektrokotel Protherm bez ochrany proudovým chráničem?

<< < (7/8) > >>

Jiří Schwarz:
Když o tom přemýšlím, věřím, že to zapojení podle Milana fungovat bude, ale stálo by za výpočet nebo změření jestli se něco opravdu ušetří

Různí výrobci mají různě provedené blokování, takže jedním kontaktem v HDO spínat více různých spotřebičů, může funkci blokování zdegradovat, "zbořit"

Vyrábí někdo kotle s funkcí "smart" jako mají některé bojlery? Vlastní HDO, takže není třeba ovládací vodič pro blokování

Pavel Horský:
Citace: David Hruda  09.08.2025, 10:11

...a pokud by tam byl chránič, jak připojit ovládání sazby.

Kotle od Prothermu již nejsou připojovány přímo na vývod z HDO. Je využit bezpotenciální kontakt, který je spínán přes silové kontakty relé v rozvaděči, jehož cívka je spínána signálem HDO. Mám dojem, že je to provedeno právě kvůli bývalým problémům s předřazeným FI .

Fuk Tomáš:
Citace: Jan Franěk  12.08.2025, 18:23

18h je blokace po Brněnsku? Promiň MIlane, prostě mi to nedalo
U sazby D45d (i D57d) je doba NT 20 h, ale distributor může blokovat spotřebiče i 2 h v NT. Takže 18-20 h dle uvážení distributora.

Jan Franěk:
Citace: Fuk Tomáš  13.08.2025, 20:55

U sazby D45d (i D57d) je doba NT 20 h, ale distributor může blokovat spotřebiče i 2 h v NT. Takže 18-20 h dle uvážení distributora.

OK, pokud je to tak, beru zpět a vzdáváme se  (poklona) (drinks)

Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk  13.08.2025, 21:23

OK, pokud je to tak, beru zpět a vzdáváme se  (poklona) (drinks)

Naférovku přiznám, že jsem to popletl já, namísto 20 jsem uvedl 18 a s nijakými 2hod.jsem nekalkuloval.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana