Jak kvalitně vyhlazené DC napětí je možno připojit k BMS baterie FVE?
Daniel Reiský:
Díky za názory.
Jedná se o blok baterií Hoppecke, typ VRLA 12V 70Ah, BMS je Hoppecke BMS sun systemizer home 3.1.1, typ. 6141302645, parametry 314 V, 15.A
Je tam pouze jedna BMS na celý blok baterií, kterých je 19ks. BMS se tváří, že je v pořádku, datový kabel jsem měnil, indikační diody svítí, jak mají. Střídač je KOSTAL 10kW, servis jsem volal, nicméně v republice nemá tento výrobce žádné zastoupení, snažil jsem se kontaktovat zákaznickou podporu firmy KOSTAL i Hoppecke, zcela bez reakce. Jedná se o primární výrobce, servis jim zajišťují subdodavatelé a v ČR nejsou. Poptával jsem i servisní firmy, nikdo tyto malé střídače neservisuje, pouze velké FVE farmy s měniči řádově výkonnějšími. Majitelé jsou lidé 70+, montážní firma dělá mrtvého brouka, prý není podpora a už je to po záruce. Snažím se jim pomoci v rámci možností, tak sháním rady. Elektrotechnic ké vzdělání má, jen pro úplnost.
Juraj Rojko:
Aha, tak to je dost jiná situace než jsem si představoval a vaše snaha je mnohem pochopitelnějš í. Kdysi mě (z nejasného důvodu) dost zaujala rodinná firma https://www.tonit.cz/, která má zkušenosti i s Kostalem. Pokud jste to už neudělal, tak je zkuste kontaktovat, třeba vám pomůžou nebo alespoň poradí.
Daniel Reiský:
Moc (poklona) , napsal jsem, popsal problém, třeba pomůžou...
Myslím si obecně, že tento problém postihne většinu FVE instalovaných v předchozím boomu za situace, kdy ji montovali instalační firmy, které již neexistují, nespolupracují, nebo si najali další firmy apod. Lidé ušetří za elektřinu a pak vše vrátí firmám drahým servisem, nebo výměnou baterií za statisíce. (zle)
František Šohajda:
Citace
nebo výměnou baterií za statisíce. zle
Ceny šli od boomu FVE hodně,ale hodně dolů....Pokud bude větší problém, bude servis drahý, vyplatí se koupit nové zařízení které se hojně montuje a má desítky dobrých servisů. (poklona)
O střídači KOSTAL slyším poprvé a to se celkem dost pohybuji v součinosti s FVE.
(Co jsem tak viděl, některé střídače odcházejí ,ale vždy do těch 10 let záruky.Fimy jej nahrazuji zdarma už střídači 4 generace a ty jsou někde jinde než ty staré,původní vadné....takže na tom vydělá i zákazník s novou 10 letou zárukou....pod obné u bateriíí...)
Daniel Reiský:
Máte pravdu, KOSTAL moc známý není, co jsem zjišťoval, oni se zaměřují spíše na velké komerční instalace, tam asi své místo na slunci mají, tedy přinejmenším podle referencí. Vyrábějí spíše střídače 30 kW +
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana