Má být součástí projektu rozpočet?

<< < (6/6)

Jiří Bartoš:
Citace: Milan Karvánek  01.05.2007, 22:36

Pro vás by solidně udělaný rozpočet od projektanta byl velice prospěšný  :) ,  aby vám ukázal správné relace.

Díky, požádám projektanta, aby mi řekl alespoň orientačně cenu toho, co vyprojektuje.

Citace: Milan Karvánek  01.05.2007, 22:36

Běžná rekonstrukce bytového jádra začíná cenově cca na 16.000,- (elektrika).

Citace: Jan Štěpán  29.04.2007, 10:27

... chudý investor nestaví a tudíž není investor. Pokud má dostatek zdrojů k realizaci stavby (nezáleží zda pod polštářem, či hypotékou) není žádoucí neúměrně šetřit.

Fajn, takže pokud nám těch alespoň 16 tisíc zbyde, až se zaplatí projektanti, voda, kanalizace, topení, plyn a další věci, tak se do toho pustíme. Jinak to holt budeme muset odložit, až ty peníze budou. Snad se nepletu, že elektřina se dělá ze sítí jako poslední (aspoň mám pocit, že mi to projektant elektro říkal).

Pavel Ryšavý:
Bartoš: Tady bych si dovoli nesouhlasit
Elektrikáři přijdou jako první (přípojka, staveništní rozvody),  makaj během stavby s ostatními (kabeláž) a odejdou jako poslední po malířích (osazení svítidel, vypínačů, zásuvek a zapojení spotřebičů)  :)  :)

Jiří Bartoš:
To Ryšavý: Popravdě řečeno jsem neočekával, že ještě někdo něco doplní, ale když už se stalo, tak si dovolím navázat na Vaší připomínku:

Citace: Pavel Ryšavý  04.05.2007, 10:59

Elektrikáři přijdou jako první (přípojka, staveništní rozvody),  ...

Jasně, když jde o novostavbu. V našem případě se jedná o stavební úpravy, takže tohle odpadá (elektrická přípojka má zůstat stávající).

Citace: Pavel Ryšavý  04.05.2007, 10:59

... makaj během stavby s ostatními (kabeláž) a odejdou jako poslední po malířích (osazení svítidel, vypínačů, zásuvek a zapojení spotřebičů)  :)  :)

Měl jsem na mysli spíš to pořadí mezi sítěmi navzájem - čili že (podle projektanta) elektřina přijde na řadu až po rozvodech plynu, topení, vody a kanalizace. Prodávám, jak jsem koupil. I když se vlastně jedná o odbočení od tématu, budu rád za Vaše případné názory, ať už souhlasné nebo nesouhlasné.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana