Mohu použít AlMgSi8 bez doplnění kovovým hrotem jako pomocný jímač?
Jiří_Hrubý:
Citace: Milan Hudec 12.05.2025, 15:49
(zde si rýpnu, proboha proč je nerezový šroub tak zbytečně dlouhý, kazí estetiku...... .),
Hromosvodům se vyhýbám, ale na jedné atice to majitelku iritovalo natolik, že následovala výměna za ISO 4027 A2. Možná to bylo i tím, že každý šroub trčel na jinou stranu.
František Šohajda:
Citace
- jak asi dopadne tento drát, když z něj bude vytvořena jímací mřížová soustava?
Drát u mřížové soustavy je alespoň "držen" třeba atikou a podpěrami.....
Ale když vidím styčený drát 8mm,0,6-1m jako jímač bez držáků, ten potom co udělá? Vítr s ním kymácí při větším poryvu! Drží jen na spodní části soustavy.
Kamil Novák:
Citace: Pavel Horský 12.05.2025, 09:33
Na většině objektů jsou instalovány pomocné jímače sestrojené z drátu AlMgSi8, které nejsou ukončeny kovovými hroty. Není to náhodou chybou, která by měla být zohledněna v revizní zprávě?
To není otázka přímo na tebe, ale do diskuse - je tedy požadavek na ten hrot někde uveden? Dosud žiju v domnění, že jde jen o parádičku... (norm)
Pavel Horský:
Citace: Kamil Novák 17.05.2025, 11:06
To není otázka přímo na tebe, ale do diskuse - je tedy požadavek na ten hrot někde uveden? Dosud žiju v domnění, že jde jen o parádičku... (norm)
Určitě není nikde uveden.
Jde vlastně o parádičku, která by měla zvýšit odolnost konce jímače.
Nicméně, mám info z nejvyšších zdrojů, že se těch špiček zase až tak moc neprodává a hromosvody vesele fungují i bez nich. Ale nápad myslím dobrý.
Otázkou je, co ta špička udělá v případě přímého zásahu vyššího než průměrného výboje.
Řekl bych, že ji pak již nikdo nenajde, stejně jako část jímače (dance)
Kamil Novák:
Citace: Pavel Horský 17.05.2025, 11:24
Určitě není nikde uveden.
Jde vlastně o parádičku, která by měla zvýšit odolnost konce jímače.
Nicméně, mám info z nejvyšších zdrojů, že se těch špiček zase až tak moc neprodává a hromosvody vesele fungují i bez nich. ...
O to mi šlo. Zjistit, jestli mi něco neuteklo.
A máš pravdu, moc se to nepoužívá. V mém okolí vlastně pouze jedna firma. A ta "jede" dost na design svých "hromů", bohužel někdy i na úkor funkčnosti.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana