Jak zapojit rozběhový kondenzátor na jednofázový motor se čtyřmi vývody?

<< < (4/4)

CENDA2:
Prosím o pomoc při zapojení motoru z automatické pračky. CHtěli jsme motor využít na brusku.nebo malou pilčičku na ličty pro kutilství a nevíme si rady jak motor zapojit.Jestli musí se zapojit s kondenzátorana nebo jestli poběží bez nich.CHtěli jsme využít otáček ze ždímaní pro řezání lišt při opravě chalupy. (poklona) .za odpověď.Zešťák je elektrikář ale živí se něčím jiným a tvrdí mi že to již nezná že musí mít plánek.Pokud by někdo dokázal poradit byl bych velmi rád.  (poklona)  za odpověď. Zdeněk

Fojtík Jaroslav:
Ještě jsem viděl zajímavý nápad, jak roztočit 2f motor bez rozběhového kondenzátoru.

Použijte jediné vinutí, do motoru strčte rukou (klacíkem) aby se rotor otáčel a pak sepněte vypínač - na hlavní vinutí. Motor se již sám rozeběhne ve směru v jakém se rotor otáčí.

Viděl jsem, že takto někdo spouštěl cirkulárku. Na otestování motoru by to postačilo, pro vlastní použití už raději ne. Pokud se točit nebude, tak si šrot zaslouží.

mara12:
Jak zapojit motor ze ždímačky Perla?Nemáte někdo schéma? Typ motoru je GJP 2B4 - P1 výrobce MEZ Židenice.

L. Vaněk:
Zde je schema ždímačky Perla

gino:
Zapojení motoru
popis platí pro pračku candy aq.6,ale myslím že motory stejně dělá jedna fabrika:-).Pětikolíková svokovnice tři nahoře,dva dole.
Fáze je na střed.Jo je to tak,celý motor je pod proudem a spínají se nuly.
Pravá strana je pomalu(praní)dva kolíky nad sebou,jeden kolík se zemní hned a druhý se zemní přes kondík,přehozením se mění směr otáček.Pomůcka:odpor obou cívek proti středovému kolíku je skoro stejný-u mě 123 a 118 ohmů.
Levá strana je rychle,vrchní kolík se zemní hned (38 ohmů)dolní přes kondík (78 ohmů).Pouze jeden směr otáček.
Kondík pro oba režimy stejný-7,5mikro 450V střídavý.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana