O inspekci práce k dubnu 2025
Vilém Gracias:
Moravskoslezsk ý a Olomoucký inspektorát práce na 67. konferenci popisuje BOZP, podmínky pracovního prostředí a boj proti nelegálnímu zaměstnávání. Desítky kontrol dokumentů i stovky šetření řeší nevyplacené mzdy, absenci OOPP a napjaté vztahy ve školství. Jak inspektoři zvládnou narůstající počet podnětů a přitom udrží kvalitu šetření? Nová pravidla od 1. 7. 2024 upravují kategorizaci výbušnin a umožňují učňům pracovat EZ mladším 18 let. Kazuistiky od výbuchů hořlavin až po sledování kamerami na stavbách ukazují nejčastější rizika. Dokážou kontroly odhalit problémy dřív, než sankce dosáhnou milionových částek?
Související ...
... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!
... zdroj s podrobnostmi videoklipu zde!
Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci?
Kastner Lubomír:
Tak já mám o této inspekci jen ty negativní zprávy. Nahlásil jsem inspekci vážné porušení předpisů, doložil dokumentaci, fotodokumentac í i nezávislým odborným posudkem a co na to Inspekce? Prý u soukromých osob nemohou šetřit šlendrijáctví, podvádění, neodbornost firem. Prý si to mám vyřídit přes soudy. Přitom jen Inspekce má pravomoc odebrat např. revizákovi osvědčení za podvodné revize, elektrikáři za hrubé porušování postupů, norem, vyhlášek a zákonů oprávnění k činnosti apod. Urgoval jsem to až na ministerstvo které je zřizovatelem, ty mi dali sice za pravdu, ale samotná inspekce dělala a dělá neustále jen mrtvého, líného brouka. Takže po všech zkušenostech za mě obor elektro klidně zrušit a tzv." inspektoři" at jdou normálně makat pokud by to vůbec uměli.
Kastner Lubomír:
Jen pro doplnění šlo o FVE pro ohřev bojleru na dotace. Montážní firma neodborně, amatérsky provedla montáž a zapojení, neodborným zapojení bylo ohroženo zdraví a možná i životy obyvatel nemovitosti a byla ohrožena i samotná nemovitost např. pořárem s přímou příčinou neodborným zapojením. A tzv. " jejich revizák" vystavil, podepsal se i orazítkoval Revizní zprávu aniž by cokoliv viděl nebo změřil. A jak všichni asi víme FVE všech různých provedení se budují neustále. Ale kde má pak obyčejný normální člověk zastání, pokud inspekce by měla konat a nekoná? Pokud by měla odebírat oprávnění ale z lenosti a pohodlnosti to nedělá? Vždyt ono to nějak dopadne i bez nich, co?
Miroslav Minařík:
Citace: Kastner Lubomír 22.04.2025, 04:32
Tak já mám o této inspekci jen ty negativní zprávy. Nahlásil jsem inspekci vážné porušení předpisů, doložil dokumentaci, fotodokumentac í i nezávislým odborným posudkem a co na to Inspekce? Prý u soukromých osob nemohou šetřit šlendrijáctví, podvádění, neodbornost firem. Prý si to mám vyřídit přes soudy. Přitom jen Inspekce má pravomoc odebrat např. revizákovi osvědčení za podvodné revize, elektrikáři za hrubé porušování postupů, norem, vyhlášek a zákonů oprávnění k činnosti apod. Urgoval jsem to až na ministerstvo které je zřizovatelem, ty mi dali sice za pravdu, ale samotná inspekce dělala a dělá neustále jen mrtvého, líného brouka. Takže po všech zkušenostech za mě obor elektro klidně zrušit a tzv." inspektoři" at jdou normálně makat pokud by to vůbec uměli.
Asi by jsi měl lépe nastudovat co je to SUIP (OIP) a co je to TIČR. Až to uděláš, můžeš si pak nasypat popel na hlavu za křivdy, které jsi zde způsobil!
(dance)
Milan Hudec:
Suip či Tičr nemá rozhodně pravomoc "trestat" mimo oblast své působnosti, do této nespadá baráčnická FVE a pod.
V popisovaném případě to bude na občanský spor ohledně kvality díla, či na TZ v případě ohrožujícím... ......
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana