Jak postupovat v případě nepovolené přípojky na mém pozemku?

<< < (3/5) > >>

jan as x:
Řešením je sousedovi Část pozemku od prodat za cenu běžných parcely plus si to musí zařídit Geodetické vyměření, Tedy pokud chcete. Nebo co vlastně chcete, když jste to zjistil, nekonal, nevyzval, tak nikdo neví co chcete a až to zahrnou tak co?

Mohl to vést někudy jinudy nebo vy tam budete stavět nebo co vlastně?

Běžně se to tak dělá že když jde o nicotný zásah tak si to prostě udělá a poškozenýmu to nestojí za to to řešit… Tím neříkám že to schvalují, ale pokud jste si dostatečně zřetelně nebránil například tu písemnou výzvu včas když jste se to dozvěděli hned, no tak Takovéto sousedské “mě se to nelíbí” noo…,   U soudu pak řekne no vždyť u toho byl když se to dělalo a nic neříkal a pak to změnil a vydírá mě, a můžete být vite kde.

Jiří_Hrubý:
Citace: jan as x  08.04.2025, 11:11

To jde někde na hranici nějaké cesty ne?

Jinak by přece distributor vyžadoval věcný břemeno nebo ne?

Proč by měl distributor vyžadovat břemeno na cizí kabel?

Zdeněk Pitra:
Jak píšu výše - nesouhlasím s tím a zjišťují zde, jak mám postupovat. Svůj nesouhlas jsem vyjádřil  před sousedem a svědkem hned jak jsem to zjistil.
Nikomu nic odprodávat nehodlám.
Jde to přímo přes můj pozemek, ne na okraji cesty.
Také mě překvapilo, že eg.d to vůbec neřešilo a zřídilo přípojné místo. Ale technik mi řekl, že to není jejich starost.

Pavel Čermák:
Tazatel píše, že jde o přípojku (HDV) před el.měrem. Nevím jak kde, ale toto si obvykle řeší
provozovatel DS (EDG,ČEZ..) a předchází tomu značná papírová válka (projekt vč. všech vyjydřovaček
a případného věcného břemene .Určitě ne, že si to někdo nějak vykope a zahrabe (obzvlášť na cizím
pozemku).

Rozmahel Vladimír:
Stále žiji v domnění, že na kabelovou zemní přípojku je třeba projekt schválený na stavebním úřadě?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana