Proč vybavuje proudový chránič 30mA vybavuje až při 70mA?
Štefan Beláň:
Chybu může najít jen zkušený elektrikář, nejlépe revizní technik s patřičným vybavením.
Co se týká vypínacího proudu, tak jsem se s tímto také již jednou setkal u výrobku Legrand. V mém případě šlo ale o opak. Vypínal při 7 mA a musel jsem měřit na rozsahu pro chrániče 10 mA, přestože byl chránič označený jako 30 mA.
Zřejmě došlo při výrobě k chybnému označení. Místo označení 10 mA byl chránič označený jako 30 mA. Ve Vašem případě to může být také tak. Místo označení 100 mA je chybně označený jako 30 mA. :-\
Tak jako tak, je nutné chránič reklamovat u prodejce. (!)
Jura Krikl:
OEZ chrániče nevyrábí, ale nechává si je vyrábět, a kde to nevím. Přece jen je to na pováženou takový ulet výrobce. Pžedstavte si, kdyby si ho koupil laik, který tady nasaje vědomosti, doma si ho zapojí a TESTem si vyzkouší funkčnost. Vše OK? Skvělé, ou chyba lávky. To z firmy OEZ přinejmenším dělá nezodpověného distributora. Jak asi vypadá výstupní kontrola?
Zajímalo kdo by po tom odnesl nedej bože malér vzniklý z tohoto špatného přetisku? Investor, výrobce?
Na řešení druhého problému musíte odpojit všechny N vodiče za chráničem a raději Ohmmetrem měřit jeden po druhém, až najdete chybu. Většinou to byvají špatné prodlužovačky. .......
Pavel Horský:
Ano, i mě se nedávno stalo, že nefungoval nový chránič. Výrobce firma Doepke. Dost mě to zarazilo, ale chybička se prostě vloudí i u tak známých a spolehlivých výrobců.
K vyřešení vašeho problému bych se také přikláněl k postupnému odpojování N vodičů z odvodní svorkovnice N z chrániče. Měl by to ovšem provádět zkušený elektrikář za asistence RT ( to kvůli měření )
Ivan Polínek:
Dle toho co píšete je opravdu spojen vodič N a PE za chráničem. Tomu odpovídá i vyšší vypínací proud chrániče, neboť část proudu procházející měřícícm přístrojem se poté rozdělí mezi vodič N a PE.
Při vypnutém chrániči proveďte kontrolu spojení vodiče N a PE za chráničem, např. bzučákem nebo jinou metodou (zkoušečkou proti fázi a vodičem N). Samozřejmě za chráničem nesmí být připojené žádné spotřebiče. No a pokud jsou tyto vodiče spojené, nezbývá než hledat a hledat a hledat....
Miroš Jan:
Je ještě jedna možnost, a to že požádáte dobrého elektrikáře, který bude vybaven kleštovým ampérmetrem, a budete měřit proud na jednotlivých vodičích PE, vývodových kabelú. :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana