Jak by měl investor předem uvažovat počet a rozmístění zásuvek?
Václav Třetí:
Citace: Pavel Horský 26.04.2025, 07:51
Ano, i já nemám rád návrhy zásuvek ve společném rámečku s vypínači u vstupů do místností.
Zásuvka vedle vypínače evokuje elektroinstala ci z I. republiky. Není to šikovné ani dobré, kolikrát si osoba jdoucí potmě do místnosti sahne do zásuvky a kabel visící z výšky není také ničemu užitečný. Ovšem zásuvka vedle dveří, ovšem v úrovni zhruba 1/2m nad podlahou je výborná při úklidu na vysavač.
Zásuvky těsně nad podlahou jsou obvzláště nevýhodné v domácnosti se seniory, proto je nemám rád a nedoiporučuji.
Pavel Horský:
Kdo kouká na seriál Ulice?
Já ano (dance)
A když tam vidím ve Vojtovo pokoji u dveří první zásuvku a pak teprve vypínač a zásuvka je tuším ještě instalována ochranným kolíkem dole, pak mě pomalu omývají.
A když pak někdy náhodou zahlédnu v TV pořad s prominutím "kreténem" Libickým, který se občas naváží i do provádění elektroinstala ce a nabádá tak lidi k tvoření něčeho, co je nebezpečné, to bych pomalu zabíjel. :(
Václav Třetí:
Citace: Pavel Horský 27.04.2025, 13:26
A když pak někdy náhodou zahlédnu v TV pořad s prominutím "kreténem" Libickým, který se občas naváží i do provádění elektroinstala ce a nabádá tak lidi k tvoření něčeho, co je nebezpečné, to bych pomalu zabíjel.
No to není nic proti tomu, co pamatujeme my starší. Dr. Přemek Podlaha "učil" před asi 50. léty v pořadu Deset stupňů ke zlaté celý národ, jak opravovat pojistky. Soutěžícímu přinesli dřevěnou desku s elektroměrem a dvěma pojistkami a dostal za úkol řešit přehořelou pojistku (najít vadnou a opravit ji), když doma nemá novou. Sám soutěžící měl víc rozumu, než autoři scénáře, protože hned prohlásil, že se opravovat pojistky nesmí a pak ji opravil nejslabším chlupem z licny, co mu dali na výběr. Také jsem viděl v nějaké inscenaci namontovaný vypínač ve vzduchu, nebyl ani zapuštěný a ani v lištové krabičce, byl vidět strojek - výrobce kulisy se s tím nezdržoval. Není to nic jiného než komedie...
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana