Proč venkovní jednotka klimatizace i když neběží shazuje 16A jistič?
Mirek Lukš:
Proč to vlastně celé řeším... Venkovní jednotka je na hůře přístupném místě a měl jsem snahu to nějakým způsobem pořešit než mi tam bude dupat půl dne technik. Trochu mě to mrzí, kupoval jsem Toshibu se kterou by neměly být problémy. Nedá se nic dělat.
Postřeh z posledních pár dnů. Zapnul jsem klimu na pár minut - normálně běžela (na režim topení - je zima) . Tento samý den o pár hodin později shodila jistič. Jistič jsem nahodil a poté jsem s klimatizací nic nedělal a jistič už 3 dny drží. Dnes jsem ji zkoušel zapnout jen na "foukání" to je funkce, u které se nezapíná kompresor venkovní jednotky, tak jsem zvědav. Takové trochu zoufalé sledování :)
Napadla mě ještě jedna myšlenka, kterou zatím v mysli odkládám co nejdál, protože se mi z principu věci nelíbí. Mohl bych zkusit vymenit jistič např. za 20A
Mirek Lukš:
no ty odpovědi to je nakonec katastrofa. :( měl jsem napsanou jednou delší, ta nešla odeslat a pak při rozdělování se z toho stal salát. Ale nemůžu je editovat.
Milan Hudec:
Vaše klima má 4,6KW, tudíž předpokládám, že za ty dva roky unavila jistič 16A, tj.3,6KW+korekce.
Lukáš Krejčíček:
Citace: Milan Hudec 29.11.2024, 13:25
Vaše klima má 4,6KW, tudíž předpokládám, že za ty dva roky unavila jistič 16A, tj.3,6KW+korekce.
4,6 kw chladicí výkon, ale příkon je daleko nižší..
Peter Munka:
Klima v rezime ohrev ma problem s namrazou na vonkajsej casti, ktora tam logicky vznika pri teplote vonkajsieho vzduchu pod cca 8 stupnov. Z toho dovodu si na kratky cas rezim zmeni a pusti horuce medium do vymennika tepla, aby sa namraza roztopila a odpadla. Svoje spravi aj zmena tlaku v pomerne tenkych medenych rurkach. Nebude tam nieco pokazene na elektromagneti ckom ventile alebo jeho riadeni ?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana