Proč venkovní jednotka klimatizace i když neběží shazuje 16A jistič?
Mirek Lukš:
Prosím o radu nebo nasměrování, jaká součástka může být příčinou padajícího jističe 2roky staré klimatizace Toshiba RAS-16J2AVSG-E. Klimatizace je normálně funkční chladí/topí. Jen začala například v noci, když je v klidu a neběží nahodile shazovat jistič 16A. Někdy to udělá ten samý den, jindy třeba až třetí den. Na tomto okruhu je pouze tento spotřebič. Klimatizace má venkovní a vnitřní jednotku. Venkovní je připojena na přívod na tento jistič. Vnitřní je propojena s venkovní dalším kabelem.
Abych ověřil že je v pořádku přívodní okruh, napojil jsem venkovní jednotku přes jiný kabel na jiný jistič a děje se to samé.
Odpojil jsem vnitřní jednotku a děje se to samé. Takže to dělá venkovní jednotka.
Ve venkovní jednotce pohledem není nic v nepořádku ani deska ani jiné díly
Otázka zní: Jaká komponenta je schopna shodit 16A jistič, když klima neběží. Po nahození jističe klimatizace normálně funguje.
Jirka Údržbář:
Mě vyhazuje klimatizace jistič, když mám znečištěné voštiny kondenzátoru chladiva na vnější jednotce (po vyčištění voštin mám vždy na rok od výpadků jističe pokoj).
Vyhazuje mi to jistič ale za chodu chladící jednotky (ne za klidu, jak píšete).
Vít Rotrekl:
Pořád v té venkovní jednotce běží nějaká řídící jednotka, která bude napojená přes napájecí zdroj, může být načnutý nějaký kondík/cívka ve zdroji.
Může tam být el. topení pro temperování, které se spíná jen když jednotka nejede...
Bez znalosti konkrétní jednotky těžko říci.
Jirka Údržbář:
Pro jistotu se zeptám. Vyhazuje to opravdu jistič a není to proudový chránič?
Mirek Lukš:
Citace: Jirka Údržbář 27.11.2024, 12:41
Pro jistotu se zeptám. Vyhazuje to opravdu jistič a není to proudový chránič?
Nene je to jistič
Citace: Vít Rotrekl 27.11.2024, 11:47
Pořád v té venkovní jednotce běží nějaká řídící jednotka, která bude napojená přes napájecí zdroj, může být načnutý nějaký kondík/cívka ve zdroji.
Může tam být el. topení pro temperování, které se spíná jen když jednotka nejede...
Bez znalosti konkrétní jednotky těžko říci.
souhlasím, díky za nápad. Deska má označení WP-044-03, úplné schéma se mi nedaří dohledat, přidám tedy alespoň to co mám. Mám i manuál výrobce ale má 20MB a ten nepřiložím
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana