Existuje napěťově nezávislý proudový chránič do zásuvky?

(1/4) > >>

LukášH:
Nevíte, prosím, o nějakém proudovém chrániči do zásuvky (případně přímo zásuvce s proudovým chráničem),  který je napěťově nezávislý?

Mám na chatě jeden takový chránič v zásuvce, který je ale napěťově závislý a tudíž při výpadku napětí vybaví a po opětovném připojení k napětí se sám znovu nezapne. Potřeboval bych takový chránič na zásuvku, která je ovládaná stykačem, takže potřebuji, aby při odpojení a opětovném připojení chránič zůstal sepnutý. Nevíte, zda něco takové ho existuje? Našel jsem něco od ABB, ale bohužel se již nevyrábí.

Jiří Landa:
Toto nejlépe řešit zásuvkou s vestavěným proudovým chráničem.

Jiří Schwarz:
Pokud nemohu dát chránič do rozvaděče, např. proto, že mám rozvod v TN-C, a použiju zásuvkový chránič, je dobře, když při výpadku nebo velkém poklesu napětí vypne, protože jinak by nedokázal pomoci s velmi nebezpečným stavem - přerušením PEN vodiče

Takže já ty zásuvkové moc neuznávám

Martin Kurka:
Normy nedovolují, aby chrániče do zásuvky (chrániče PRCD) byly jiného typu než napěťově závislé. Musí totiž umět ohlídat přerušení PEN/PE. Tudíž takový výrobek s CE neexistuje.

Mám dojem, že i chrániče SRCD - chránič ve formě zásuvky ve zdi je také napěťově závislý. Ale ty od ABB  jsou výběhové, prakticky nekoupitelné (byly reletivně strašně drahé).

Řešení je předělávka instalace, nebo místo zásuvky namontovaná zásuvková skříňka s jištěním a chráničem (pro venkovní prostory, kotelny, garáže, dílny atd. vhodné řešení).

Milan Hudec:
P.Kolego, nemáte výrazivo naopak?
Tj: napěťově závislý=ten, který ke správné funkci potřebuje napájení.
Napěťově nezávislý=ten který ke správné funkci nepotřebuje napájení, tyto se dělí na
a.bez vybavení při ztrátě napájení
b.s vybavením při ztrátě napájení

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana