Je možné doplnit rozvodnici DC/DC FVE o další string?

(1/2) > >>

Jan Bruthans:
Mám na fasádě objektu rozvodnici (12 posic) DC/DC FVE od dodavatele (včetně jeho štítku na rozvodnici). Je osazena svodiči přepětí a pojistkami pro 1 string.
Uvažuji o druhém stringu, tedy potřeboval bych další sadu svodič/pojistky. Prostorově je to v ní OK, tedy zajímá mne, zda
a) je možné doplnit toto vybavení do rozvodnice bez spolupráce původního dodavatele
či
b) je to možné doplnit jedině s nějakou spoluprácí s ním
či
c) je nutné vyměnit rozvodnici za nějakou novou, vlastně skoro stejnou, ale už osazenou dvěma sadami.

To co totiž rozhodně nechci, je varianta d) tedy doplnit další DC/DC rozvodnici.

Jiří Schwarz:
Nejblíže správnému řešení je možnost B

Rozvodnice (rozvaděč) je výrobek, který je navržen pro nějaký výkon, proud...
Možná je tam rezerva a šlo by tam něco doplnit, možná s rezervou výrobce nepočítal...

Je třeba začít u výrobce, který by měl být známý z výrobního štítku

Jan Bruthans:
Nj, chápu - byť se asi v tomto případě jedná trochu o formalitu, když na trhu jsou rozvodnice úplně stejné, jen holt osazené pro dva stringy.

Takže pokud by se výrobce vyjádřil, že je možné doplnit, stačí to tak?
Nebo to musí udělat přímo on?
A co v situaci, kdy by výrobce nebyl dostupný - což asi trošku hrozí v budoucnu? (nicméně jeho tehdejší garant přes FVE a "hlavní elektrikář" mi dostupný zůstane...).

Jakub Drbohlav:
Úplná formalita to není.
Jakmile provedete zásah do stávajícího výrobku (rozvaděč je výrobek),   stáváte se jeho výrobcem se vším všudy. Tzn. musíte vystavit novou dokumentaci a přebíráte odpovědnost.

Henrich Lichtner:
Citace: Jakub Drbohlav  11.10.2024, 12:11

Úplná formalita to není.
Jakmile provedete zásah do stávajícího výrobku (rozvaděč je výrobek),    stáváte se jeho výrobcem se vším všudy. Tzn. musíte vystavit novou dokumentaci a přebíráte odpovědnost.

Len pre informáciu, je to niekde spomenuté v nejakej norme?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana