Stačí v bytě pro běžné domácí spotřebiče jistič 3x16A?

<< < (2/3) > >>

Libor Skýba:
Také bych su tipl, že to bude jistič ke kombinaci varná deska/trouba. Jinak mi to nedává smysl. Ale i kdyby to byl hlavní jistič, tak je to na byt luxus. Bežně jsou ještě dnes byty připojeny na 1x25A a někde i 1x16A a to je pak "komfort".

František Šohajda:
Spoustu bytů u nás (tisíce) jsou jištěny hl. jističem 1x16A! (starší 1x15A)
Na takový jistič jde celý byt i s kuchyní, ale musí se přemýšlet co zapnout a co ne.
3x16A by byl pro ně luxus.... (dance)

Při dnešní elektrizaci třeba kuchně v bytě je na hraně už i 3x20A!

Michael S. Dobrý:
U nás v paneláku (7 pater) máme všichni jističe 3x25 a 3f měření. Předělávalo se to cca před 8 lety, panelák z roku 1979. takže se může vařit na desce, sporáku, prát atd... bez omezení.

František Šohajda:
Citace: Michael S. Dobrý  05.10.2024, 13:40

U nás v paneláku (7 pater) máme všichni jističe 3x25 a 3f měření. Předělávalo se to cca před 8 lety, panelák z roku 1979. takže se může vařit na desce, sporáku, prát atd... bez omezení.

Toto je ideální stav. Ale ne u všech rozvaděčů to vejde do původního a podle nové legislativy musí mít elměrák v únikových prostorách požární odolnost a tím pádem je cena někde o level výšše.

Michael S. Dobrý:
Souhlasím s Vámi pane kolego. Já jsem v té době bydlel jinde, čili nevím kolik SVJ dalo za rekonstrukci rozvaděčů, ale jsem rád že to udělali :-) Přirozeně že ne všude to jde, s tím se setkávám celkem často že je málo místa v rozvaděči.  Hezkou neděli všem :-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana