Které dokumenty uznáte za relevantní k návrhu aktivního hromosvodu?

<< < (31/32) > >>

Jan Hájek:
Citace: Jiří Kantner  25.09.2024, 09:31

Jestlipak Prokop Diviš posvětil....

Podle Josefa Habelta mu machinae meteorologicae nechali strhnout, protože chtěl po farnících poplatky za to, že díky jeho zařízení je hezké počasí.

Doporučuji:
PhDr. Josef Haubelt, CSc.
Život a dílo Václava Prokopa Diviše 1982
České osvícenství 1986

Super je ta druhá kniha, strašně se mi líbí, jak jsme jako lidé furt stejní. Nicméně informace v obou publikacích, byť velmi kvalitně ozdrojované, mohou už být interpretačně zastaralé díky novým nálezům.

Z novějších publikací třeba: Jan Mikeš – Marcela Efmertová ELEKTŘINA NA DLANI 2008

Jan Hájek:
Citace: Jiří Kantner  25.09.2024, 09:17

Linky ve Vašem příspěvku mi nefungují ale článek se mi podařilo dohledat bez problémů.

Vyšlo i zde: https://elektrika.cz/data/clanky/mimoradna-udalost-v-arealu-bioplynove-stanice-v-malsicich/

Ondra Shrnovač:
Di: Relevantní dokumenty k návrhu aktivního hromosvodu
    Analýza tématu. Aktivní hromosvody (ESE) jsou navrženy k předběžnému výboji pro přitahování blesků. Je jejich účinnost vyšší než u klasických hromosvodů? Odborníci často zpochybňují fyzikální principy jejich fungování. Je tedy jejich použití opodstatněné? V ČR platí norma ČSN EN 62305 pro klasické hromosvody. Je správné aplikovat zahraniční normy, jako NFC 17-102, na ESE? Někteří tvrdí, že to odporuje české legislativě. Jaký je tedy právní rámec? Objevují se pochybnosti o deklarované ochraně ESE. Existují důkazy o jejich spolehlivosti? A zvyšují, nebo snižují riziko zásahu? Jsou tedy ESE praktickým a bezpečným řešením?

Související ...
    ... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!

Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci?

Jaromír Táborský:
Citace: Ondra Shrnovač  11.12.2024, 08:02

Analýza tématu. Aktivní hromosvody (ESE) jsou navrženy

Pěkně shrnuto, já to celé nedočetl. Ještě jsem osobně nepotkal nikoho, kdo by si na webovky napsal, že za ese ručí a věří tomu. Přes to se pořád objevují nové. Ale pozor i mizí!

Jan Franěk:
Shrnutí citace :

Jan Franěk zmínil, že inspektoři TiČRu jsou.....

Jo,  (poklona)  za shrnutí a už se těším na další přezkoušení na TIČRu  (whist) (zliskat) (beach) (bigbb)

Vypadá to že zároveň s platností 5 letého osvědčení k revizní činnosti, končí i moje revizácká činnost.   (drinks) (telefonista) No to ne!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana