Které dokumenty uznáte za relevantní k návrhu aktivního hromosvodu?

<< < (30/32) > >>

Jan Hájek:
Citace: Jan Franěk  25.09.2024, 06:30

co je v rozporu i se samotnou NFC

Jedinou instalaci v souladu s požadavky toho paskvilu, kterou znám je tato:

Mimořádná událost v areálu bioplynové stanice v Malšicích
http://www..../res/pdf/44958.pdf

Popisy hlavních chyb řešení ESE obsahuje tento speciál
Speciál Aktivní hromosvody versus franklinovská klasika
http://www..../flipviewer/Specialy/2016/05/Specialy_05_2016/index.html

Jiří Kantner:
Citace: Jan Franěk  25.09.2024, 06:30

Od dávných dob v kostele pálili hromničky a probíhaly modlitby proti božímu hněvu - bouřce s hromy a blesky.
Nicméně se začali kříže na střechách kostelů připojovat měděnými dráty k vytvořeným zemničům. 

Je to trochu paradox za hromosvod vděčíme mimo jiné katolickému knězi a přírodovědci Prokopovi Divišovi a po pár stoletích lidé zase věří šarlatánům a vych*aným obchodníkům se zázraky a se strachem.
Možná je to tím, že v našem životě je už všemožných certifikátů moc a současná doba ve školství víc přeje softskillům než matematice a fyzice.
Umění už není vyrobit ale prodat. A kdo umí prodávat prodá kvalitní produkt i šmejd.

Jan Franěk:
TeĎ mne napadl nový obchodní model, kdy by se hlavice měla před "uvedením do provozu" nechat ještě posvětit, aby se víra v bambulku zvedla. Tím by možná přesvědčili více lidí a víc by to korespondovalo s jejím fungováním.  (dance)

Jiří Kantner:
Citace: Jan Hájek  25.09.2024, 08:35

Jedinou instalaci v souladu s požadavky toho paskvilu, kterou znám je tato:

Mimořádná událost v areálu bioplynové stanice v Malšicích
http://www..../res/pdf/44958.pdf

Linky ve Vašem příspěvku mi nefungují ale článek se mi podařilo dohledat bez problémů.
Na jeho konci je tato věta: Dokážou kompetentní orgány státní správy správně vyhodnotit tuto mimořádnou událost, nebo budou čekat na první zranění osoby, či dokonce úmrtí způsobené úderem blesku? Myslím že uběhlo dost let na to aby se dalo zhodnotit jaké kroky ony orgány učinily.
Nabízí se další otázky:
Jestliže bylo zařízení pojištěné, poskytla pojišťovna plnění?
Byla někomu prokázana alespoň částečná vina na této mimořádné události?
Sice české právo se neřídí precedenčním principem tak jako právo anglosaské ale u nás je kladen důraz na právní jistotu rozhodování, předvídatelnos t soudních rozhodnutí a toto nepřímo vyúsťuje v určitou právní sílu judikatury i v našem právním prostředí.

Jiří Kantner:
Citace: Jan Franěk  25.09.2024, 08:49

TeĎ mne napadl nový obchodní model, kdy by se hlavice měla před "uvedením do provozu" nechat ještě posvětit, ....  (dance)

Naprosto vážně jste mě přivedl na zajímavou historickou souvislost:
Jestlipak Prokop Diviš posvětil svěcenou vodou svůj hromosvod? V jeho době a kněžské funkci  by to nebylo nijak zvláštní. Pokud si vzpomínám tak sedláci mu jeho hromosvad na zahradě strhli, protože jej vinili za sucho a neúrodu.
Další hromosvod pak umístil na věž kostela, což se dá chápat jako ochrana svatostánku před úderem blesku ale také v tom mohla být zároveň pragmatická ochrana hrmosvodu před rozzlobeným davem.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana