Které dokumenty uznáte za relevantní k návrhu aktivního hromosvodu?
Jiří Kantner:
Citace: Jiří Schwarz 23.09.2024, 21:52
Když vidím kolik je kolem nás podivných parodií na hromosvod a jak málo škod se tam stalo za těch řekněme 50 let, co si pamatuji, tak ono to až tak moc mnohé netlačí do rozumnějšího přístupu
Velká pravda jen bych tu poslední větu viděl naprosto obráceně. Ne nezbláznil jsem se. On totož ten přístup většiny lidí rozumný je. Nesmíme být zahledění jen do svého oboru, život řináší i jiná rizika, která jsou o mnoho řádů kritčtější. Doporučuji kouoknout na data z eurostatu https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Archive:Statistika_p%C5%99%C3%AD%C4%8Din_smrti&oldid=354749
Největším nebezpečím pro život člověka je paradoxně sám onen člověk - viz počet sebevražd, pak jsou na řadě dopravní nehody.
Úrazy elektrickým proudem jsou daleko daleko za desetinou čárkou.https://www.techportal.cz/33/urazy-elektrickym-proudem-uniqueidmRRWSbk196FNf8-jVUh4Egny2sdjJ1sRe0019I-bAScMO6VlftQMFg/
Stručně shrnuto, lidé žijte zdravě, jezděte bezpečně, sem tam si kupte nové bezpečnější auto, dbejte na duševní pohodu ať vás nic nenutí dobrovolně skončit se životem a když zbydou nějaké peníze, zrekonstruujte doma 60 let starý hromosvod a elektroinstala ci.
Co na to Darwin? Nic, tohle světem opravdu nehýbe.
Miroslav Minařík:
Citace: Jiří Kantner 24.09.2024, 08:55
Co na to Darwin? Nic, tohle světem opravdu nehýbe.
Ano, s těmi statistikami lze souhlasit, jen bych k tomu přistupoval případ od případu, Pokud uvádím, že statistiky říkají, tak i já mohu ...., tak je to přece šílenství. Jak s oblibou tvrdím, všeho se mnou, myšlenou Mírou, tedy mírou. :-) V každé situaci se chovat tak, jaké jsou okolnosti, nikoliv co říká statistika!
To je podobné jako při nakupování. Může se nakupovat mechanicky, bez rozmýšlení, podle slevy, podle chuti, snu ... a taky s kritickým pohledem "opravdu to potřebuji?". A tak v případě elektroinstala ce a elektřiny, tedy alespoň mě, proběhne hlavou rychlý "výpočet možného rizika" a na pozadí úvahy čeká normativní doporučení.
V případě povodní máme na jedné straně vah katastrofu, vlhko, zimu a na straně druhé třeba to, že se už nic horšího stát nemůže. A může. Ve jménu katastrofy, která odezněla, snižujeme obezřetnost.
Tedy stručně:
Ve vytopeným domu si dát s elektrikou sakra majzla!
Jiří Kantner:
Aby nedošlo k dezinterpretac i, světem to sice nehýbe ale když se budeme chovat nezodpovědně a ignorovat zdravý rozum, tak nás to může zabít. Skoro jakákoliv lidská činnost s sebou přináší rizika včetně nicnedělání!
Jan Hájek:
Citace: Miroslav Minařík 23.09.2024, 21:02
To mi připomíná slova HH, kdy řekl "lidé chtějí rychlé, jednoduché a levné řešení".
Vycházím z:
“Pro každý složitý problém existuje odpověď, která je jasná, jednoduchá a špatná.”
“For every complex problem, there is an answer that is clear, simple, and wrong.”
H. L. Mencken
Neznal bych to, kdyby to neřekl M.Zeman.
Jan Franěk:
Od dávných dob v kostele pálili hromničky a probíhaly modlitby proti božímu hněvu - bouřce s hromy a blesky.
Nicméně se začali kříže na střechách kostelů připojovat měděnými dráty k vytvořeným zemničům. o:-) o:-) o:-) o:-) o:-)
Je důležité proč vnější ochranu zřizujeme. Někdo jen proto že musí, jelikož to "má nařízené". Ten jistě sáhne potom řešení, které bude z jeho pohledu nejjednodušší a nejlevnější. V některých případech to bude ESE, protože nedoceňuje funkci této ochrany.
Pak je skupina která která má skutečný zájem na ochraně svého majetku a rodiny. Ti se už budou rozhodovat střízlivěji a o řešení více přemýšlet. Nicméně i zde třeba přijde obchoďák, zamává certifikáty a papírem od TIČRu, na což může laik slyšet a nechá se bohužel napálit. Lidé hromadně nakupují předražené hrnce, zázračné pánvičky, nebo ochrany před elektřinou z atomových elektráren a podobné chujoviny. ESE je z mého pohledu jen dalším produktem šmejdů. Tedy pokud mne skutečně někdo nepřesvědčí o tom že to funguje lépe, než klasika. Vzhledem k "tajemnu" okolo ESE jsem si prozatím vyslechl maximálně informace z letáku, nebo jsem byl ignorován zcela a zůstal bez odpovědi.
Navíc jsem ještě nepotkal objekt kde by například byla provedena dodatečná úprava zemniče a ESE se připojili k základovému nebo obvodovému zemniči, bez dalších úprav, co je v rozporu i se samotnou NFC. Přesto je to zrevidované. ?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana