Co dodat k výkonné patentované technologie EZWatt Pro?

<< < (4/5) > >>

Michal Čeleda:
To se dalo čekat :-)
Citace: Libor Skýba  03.09.2024, 21:41

No a ten tajemný blackbox s kouzelným práškem, tak to už jsem fakt nemoh  (dance)

Myslíte ten, co měl druhý fous v luftě? Co to asi bylo původně?

Karel Vanek:
 (poklona)  pro mne nic nového. Existovala verze, kde černá krabička byl kondík, ten vylepšoval účinník v síti. Vzhledem k tomu že ale běžná domácnost dnes nemá motory, aby byla zátěž sítě induktivní, a dále i proto, že elektroměr
cosinus fí tedy účinník respektuje, je i ten kondenzátor bez vlivu na účtované poplatky. spousta malých kondenzátorů globálně může pomoci stavu rozvodné sítě ale na uživatele bez vlivu.
Před 50 roky něco podobného bylo u sovětských televizorů. tam byl kondenzátor připojený do sítě na tvrdo před vypínačem. když se šikovně vyndala šňůra, tak tě to při dotyku koplo zbytkovým nábojem. 100 000 televizorů / kondenzátorů už mohlo pomoci vyvažovat sovětskou / československo u distribuční soustavu na cosinus fí.  (dance)

Martin Novák:
Citace: Karel Vanek  31.08.2025, 20:31

Před 50 roky něco podobného bylo u sovětských televizorů. tam byl kondenzátor připojený do sítě na tvrdo před vypínačem. když se šikovně vyndala šňůra, tak tě to při dotyku koplo zbytkovým nábojem. 100 000 televizorů / kondenzátorů už mohlo pomoci vyvažovat sovětskou / československo u distribuční soustavu na cosinus fí. 

Ten kondík neměl s kompenzací nic společného. Byl to kondenzátor typu X s kapacitou pár desítek nF a pokud nebyl výrobce prase, paralelně k němu byl odpor 500k. Hlavním důvodem použití bylo, aby televizor do sítě neposílal rušení na 15625Hz (frekvence řádkového rozkladu CRT televizí)

Petr Matuška:
Podobně byla v Rakousku hitem krabička, která odfiltrovala elektřinu z jaderné elektrárny. Prodávala se cca za 100 euro. No nekup to ??

např.
https://forum.tzb-info.cz/101137-filtr-proti-atomove-elektrine

Kamil Novák:
Citace: Fuk Tomáš  02.09.2024, 15:50

Za 200 to koupíš na Allegru i s poštovným.

A to by byla velká zlodějna! Já to pořídil na Ali za 95,- (potřeboval jsem objednávku "vyfutrovat" něčím, aby bylo poštovné "zdarma") s tím, že na příští Spojce provedeme pitvu. A přibral jsem ještě "turbo insekticidátor",  který je v naprosto stejném designu.
A asi bude obsahovat i stejný kondík s diodou...  (zle)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana