Jaké reálné umístění přepěťové ochrany SPD v elektroměrovém rozvaděči?
Milan Hudec:
Jaké je potřeba oprávnění pro chalupáře rozhodnuvšíhos e, že si elektriku udělá sám?
Revizi, pokud ji bude potřebovat/chtít mu dá někdo v hospodě,
Navíc instalace nebude vtz, takže to může podepsat každý, kdo se cítí být odborníkem.
pegas100:
Citace: Milan Hudec 30.08.2024, 21:34
Jaké je potřeba oprávnění pro chalupáře rozhodnuvšíhos e, že si elektriku udělá sám?
Revizi, pokud ji bude potřebovat/chtít mu dá někdo v hospodě,
Navíc instalace nebude vtz, takže to může podepsat každý, kdo se cítí být odborníkem.
Kde pořád berete tu jistotu, že RD není VTZ? Máte nějaký právní rozbor? Jestli ne nepletu, tak p.Franěk jsem již nějaký postoj MPSV poskytl.
Sám tu prezentujete, aby zde byla fakta.
Libor Skýba:
O možnosti instalace SPD do elměr. rozvaděče čtu (slyším) tedy prvně. Osobně se mi nejvíce líbí instalace SPD do samostatné sříňky před domovní rozvaděč.
PS: Je zajmavé že v rozvaděči je pár svorek, ale už se nějak tuší, že bude málo místa. To nemůže dopadnout dobře.
OT: Ta otázka elektroinstalc e v RD a VTZ je taky zajímavá. Podle mne zapojená el. instalace mezi VTZ patří, ale je otázka pokud je el. instalace teprve budovaná (nepřipojená).
David Hruda:
Pokud se nejedná o bytový dům, tak to reálné není.
Pavel Horský:
Davide, já tu ovšem čtu, že to naopak reálné je a je to dnes vlastně naprosto normální. Energetici dávají bez problému svolení k instalaci SPD do neměřených částí. Musí být na to prostě papír jako na všechno a pak je vše jak má být.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana