Je možné překrýt elektroinstalační krabici obkladem?
Filip Burda:
Dobrá, jen upřesním k dotazům - jedná se o RD, kabely jsou měděné, stáří asi 30 roků, bez husího krku, zasádrované pod omítkou.
Obrátit se na RT se mi jeví jako nejlepší rada (poklona)
Teď dám dohromady zaměření co kde v nové koupelně má být (řešíme dvě varianty) a také budu muset zmapovat-odkrýt kudy které kabely vedou.
Je dobré slyšet že "řešení existuje", než "nevím, ale předělejte si celý dům znovu" :(
Jan Šus.:
Jestli je ta zeď tlustá 30 cm, tak bych to klidně tou zdí vedl, jestli to bude 3 nebo 5 cm pod kachlučkou je jedno když to nbude vidět anebude kabel narušenej. Nebo ho vást až u stropu pod kachliččkama. Nidko to nebude zjišťovat. prostě zjistit odkud kam a natáhnout o novej.
Jan Franěk:
Citace: Jan Šus. 16.08.2024, 12:31
Jestli je ta zeď tlustá 30 cm, tak bych to klidně tou zdí vedl, jestli to bude 3 nebo 5 cm pod kachlučkou je jedno když to nbude vidět anebude kabel narušenej. Nebo ho vást až u stropu pod kachliččkama. Nidko to nebude zjišťovat. prostě zjistit odkud kam a natáhnout o novej.
To jako že klidně porušujte normy, když se to obloží tak to nikdo neuvidí a tak to nevadí? Jo, takové rádce mám fakt moc rád........... .. (zle) Dál to asi nemá cenu ani komentovat
Václav Třetí:
Citace: Jan Franěk 16.08.2024, 14:46
To jako že klidně porušujte normy, když se to obloží tak to nikdo neuvidí a tak to nevadí? Jo, takové rádce mám fakt moc rád... Dál to asi nemá cenu ani komentovat
Ono se chce zamyslet, proč je asi požadavek na tloušťku omítky 5 cm. A zase je to o té bezpečnosti. Jenže někteří lidé nemyslí, rad norem nevyužívají a ještě si myslí jak na to vyzráli. A pak přijde potřeba vyvrtat díru pro hmoždinky na držák mýdla nebo cokoliv jiného a kabel se naruší ...
Milan Hudec:
Hraní si centimetry 3/5/7...... mohlo být zajímavé v době nevýkoných vrtáků a vrtaček/nikoliv v dnešní době spíše kladiv a otočných sekáčů.
V inkriminovanýc h trasách mimo min.hloubky uložení bych doporučil zazdění silnostěnného vinglu před kabelem s jeho vrcholem směrem k obkladu stěny.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana