Jak zabezpečit neulomení hromosvodního drátu?
Milan Hudec:
Situace.
Oddálený jímač (3m) upevněný na izolačních tyčích, napojený ALMgSi drátem na zbytek soustavy.
Jímač se bude desítky let chvět....., nemůže tedy dojít k ulomení pevného drátu ve svorce?
Podotýkám, že dotaz na konkrétniho česk.výrobce zůstal bez odpovědi s tím, že jsou jejich díly certifikovány ale certifikaci nemohou doložit....
pegas100:
Co čekáte za odpověď?
Má smysl vůbec podobné dotazy tahat na web?
František Šohajda:
Citace
Jímač se bude desítky let chvět.....,
Kolego, to už nechej na revizákovi a jeko pravidelným návštěvám..... ... O0
Milan Hudec:
Citace: pegas100 06.08.2024, 11:59
Co čekáte za odpověď?
Má smysl vůbec podobné dotazy tahat na web?
A kde mám položit dle mého názoru složitý mechanicko/elektrický dotaz, asi v zelenině u pokladny.
Martin Babrňák:
Když se na to tak nějak podívám tak v případě, že se jedná o RD tak s nějakými revizemi nelze počítat, všichni víme jak to chodí. Pokud je to cokoliv jiného tak pak by se o to měl právě postarat RT při pravidelných kontrolách kdy by pravděpodobně odhalil vznikající problém a upozornil na něj.
Co se týče ono "máme certifikaci, ale nemůžeme vám ji ukázat" pro mě znamená jedno, že nemají.
Je to za mě stejné jako s revizní zprávou a nebo jinými doklady, které mají dokládat určité mechanické/elektrické vlastnosti produktu. Pokud to v případě dotázání nejsem schopen doložit tak se přistupuje tak, že to nemám se všemi náležitostmi. Asi by se nikomu moc nelíbilo kdyby se třeba do prostředí EX namontovalo zařízení u kterého by nebylo možné doložit certifikátem, že je k tomu určeno
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana