Jaké poučení o užívání elektroinstalace dáváte svým klientům k podpisu?
Jan Franěk:
Citace: Jozef BABJAK 06.08.2024, 15:39
... a ani prístup k nim. Niekomu tým stupím na otlak, ale podľa mňa by normy mali byť prístupné verejne a zadarmo....... .
U nás máme sponzorovaný přístup, kde najdete mnoho norem přístupných zdarma. Stačí se pouze registrovat. Troufnu si říci že většina základních norem je k prohlížení přístupná zdarma. Možná bych s tím i vystačil, nebýt revizákem.
Na druhou stranu není cena za přístup ke všem normám nijak likvidační a pokud si někdo nedokáže vydělat ani na tento přístup, nechápu proč vlastně tuto profesi dělá.
ALe ano, stejně jako u zákonů bych očekával že když něco musím, tak bych to měl mít zadara. Nicméně si to nijak nenárokuju a neřeším to. Prostě si na to vydělám
Libor Skýba:
Citace
Ale ano, stejně jako u zákonů bych očekával že když něco musím, tak bych to měl mít zadara.
Pokud je mi známo, tak všechny závazné (povinné) normy by již zdarma být měly ...
Jan Franěk:
Citace: Libor Skýba 07.08.2024, 06:15
Pokud je mi známo, tak všechny závazné (povinné) normy by již zdarma být měly ...
Ano, měly. Nicméně proces občas trošku trvá a tak se tam jednotlivé normy ukládají postupně. Na to nemohu při své práci čekat a navíc potřebuji i normy "méně běžné" které mezi sponzorované nepatří. Proto si platím přístup k normám každoročně a moc neřeším které normy jsou a které nejsou sponzorované. Je to pro mne pouze okrajové téma. Pouze to často doporučuju některým patlalům, pro které je pár stovek za přístup k normám, nebo za některé z mnoha pořádaných školení prostě moc drahé, aby se alespoň dozvěděli co pořád dělají nahouby. Případně laikům, které zajímají odpovědi na některé z otázek ohledně jejich elektroinstala ce, nebo práce jejich elektrikáře.
Kamil Novák:
Já si nenechávám skoro nic "podepisovat", protože při prakticky celorepublikov é působnosti ani není možné RZ předávat osobně. Takže cca 90% odesílám elektronicky. A není s tím problém.
Moje RZ samozřejmě mají i "poučení" a to hned ve 3 verzích. BTW mi s jejich formulací před lety pomáhal Ing. Melen... O0
Na faktuře je uveden i výčet dodaných dokumentů, zejména počet a druh revizních zpráv. Uhrazením faktury je jasné, že to "sedí".
Jestliže jsou mí zákazníci svéprávní (což si doufám ověřil Živnostenský úřad, když jim vydal IČO nebo když nepodnikatelé revidovaná zařízení vlastní nebo provozují), tak proč bych si měl alibisticky nechat něco podepisovat? (fool)
A velkou "legraci" mám vždy, když někteří z kolegů v závěru RZ uvedou blábol ve smyslu: "zákazník (provozovatel) svým podpisem stvrzuje, že revizní zprávě porozuměl a souhlasí". (doh)
František Šohajda:
Citace
A velkou "legraci" mám vždy, když někteří z kolegů v závěru RZ uvedou blábol ve smyslu: "zákazník (provozovatel) svým podpisem stvrzuje, že revizní zprávě porozuměl a souhlasí".
Toto vzešlo z vyjádření právníků a ti to více než doporučují. Při případné kolizi se zákonem pak mohou hodně pomoci!A tato věta je jejich právnická mluva. (poklona)
Pokud to necháváte podepisoat.
(Nejsem právník)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana