Co je to whistleblowing a co s tím elektrikář?
Filip Horáček:
Whistleblowing, nebo-li práskání, je statečný čin odhalení nelegálních či škodlivých praktik uvnitř organizací. Ač se může zdát jako téma zahalené mlhou, je klíčové pro transparentnos t a etiku v pracovním prostředí. Ochrana whistleblowerů zákonem znamená, že nahlásit nesprávné jednání je nejen odvážné, ale i bezpečné ... mi letos na Floridě sdělil pracovník safety officer. Vytřeštil jsem oči a zapátral jsem po tom v Česku ...
Související ...
... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!
Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
Jan Yossarian:
Nechci to zlehčovat ale skvělý počin! Český národ má bonzování v DNA, stačí se přichomejtnout na veletrhu k nějakému rozhovoru a člověk se dozví tolik stížností, že by nevěřil. Z devadesáti procent jsou to zaručené drby ale co na tom. A nejvíc takových plků slyším od obchodníků a expertů různých značek. Tak je skvělé, že někdo na tyto plky myslí a ošetřuje to legislativně!
(dance) (dance) (dance) (dance) (dance) (dance) (dance) (dance)
Milan Hudec:
Topem může být právní ochrana v situaci, kdy nejzodpovědněj ší práskač udá sám sebe pro opomenutí prásknutí druhého.
Jan Yossarian:
Pořád naad tím přemýšlím a nedá mi to se nezeptat. Pokud to chápu dobře, pak by měl třeba elektrikář v rámci whistleblowing u nahlásit existenci aktivního hromosvodu. Protože není v souladu s předpisy v dané zemi.Jinak jsem koukal že firmy Elkov, Elfetext to mají za to ABB kde bych to čekal první tam t není uvedené.
:(
Fuk Tomáš:
To ne, whistleblowing em se míní udání nepravostí páchaných chlebodárcem whistleblowera . Takže by se muselo jednat o aktivák instalovaný jeho zaměstnavatele m.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana