NFC dveřní zámek iLOQ S50 bez klíče

<< < (2/3) > >>

Jiří Kantner:
Citace: Fuk Tomáš  19.06.2024, 09:12

Kdyby to nějakou mělo, tak je to v prospektu napsáno alespoň 3x.

No jak řeší onu kybernetickou bezpečnost je kapitola sama pro sebe, moc detailů o tom nikde není,  ale také mě napadaly podobné černé scénáře. Po mechanické stránce mám zas obavu z té plastové koncovky s elektronikou a servem.
Ale v ruce jsem to neměl, nechci vynášet unáhlené soudy. Pro provozovatele AirBNB asi ideál, odpadnou schránky s klíčem na kód. Domů bych to nechtěl, mobil s sebou mít pokaždé nemusím.

Fuk Tomáš:
Citace: Jiří Kantner  19.06.2024, 10:25

Domů bych to nechtěl, mobil s sebou mít pokaždé nemusím.

Do tohoto segmentu produkt nemíří - jeho hlavní předností má být snadnost realizace a správy systému univerzálních klíčů a přístupových oprávnění (za což si jistě nechají zaplatit - cena je taková,  že ji radši ani neukazují).

Přijít domů o půlnoci s vybitým mobilem by mohla být docela zábava :-)

Miroslav Minařík:
Osobně, ovládat všechno mobilem rád nemám. To je dnes takový trend (sorry, vlastně trendy). Pokud by bylo něco, kde se dá používat fyzický klíč i NFC, tak by to bylo optimální. Starý člověk jednou zapomene klíče, jindy mobil a nkdy třeba obě :-) A tak taková klávesnice na zadání kódu by se také šikla! :-)

Michal Čeleda:
Ono taky záleží na tom, co si od toho kdo slibuje - pokud má být NFC či karta/přívěšek jen náhradou klasického klíče (do paměti se nasype xxx čísel a hotovo),  pak je asi jedno, čím je odemčeno. Pokud je ale smyslem kontrola průchodů, pak je klasický klíč poněkud nevhodný. Nicméně i s elektronikou se dá pro případ závady udělat "plán B". A pro "sklerotiky" přichází v úvahu i biometrika - prsty nebo oko si člověk jen tak nezapomene. Jen ta cena bude trochu vyšší :-)

Fuk Tomáš:
Citace: Michal Čeleda  19.06.2024, 14:44

Nicméně i s elektronikou se dá pro případ závady udělat "plán B".
Ten ovšem v případě tohohle zámku znamená další dveře.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana