NFC dveřní zámek iLOQ S50 bez klíče

(1/3) > >>

Tým Elektrika:
    NFC dveřní zámek iLOQ S50 bez klíče. NFC zámek iLOQ S50 je zařízení využívající technologii NFC pro přístupové systémy. Tento zámek je ovládán prostřednictví m smartphonu, což eliminuje potřebu tradičních klíčů. Díky technologii NFC čerpá energii z chytrého telefonu, a proto nevyžaduje baterii ani jiný externí zdroj napájení. Instalace zámku je ...

Související ...
    ... elektrovinka k tomuto diskusnímu vláknu zde!

Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci?

Peter Munka:
Nieco negativne a nekonstruktivn e by som doplnil na zaklade nedavnej skusenosti : stacil jeden den poruchy citacky cipov v panelaku, aby nejaky nastvany najomnik rozkopal dvere a pokrivil panty.
Spoliehat sa na elektroniku je cesta do pekla.

Miroslav Minařík:
Citace: Peter Munka  18.06.2024, 12:38

Nieco negativne a nekonstruktivn e by som doplnil na zaklade nedavnej skusenosti : stacil jeden den poruchy citacky cipov v panelaku, aby nejaky nastvany najomnik rozkopal dvere a pokrivil panty.
Spoliehat sa na elektroniku je cesta do pekla.

Asi bych se na to díval také z jiného úhlu. Pokud mám dveře s "koulí",  zapomenu klíče a zabouchnu si dveře, pak je stále přítomný mobil dobrým řešením.

Jiří Kantner:
Bez baterií, jen z NFC to začíná dávat smysl.
Informace jakou to má bezpečnostní třídu by nebyla?

Fuk Tomáš:
Citace: Miroslav Minařík  19.06.2024, 07:29

Asi bych se na to díval také z jiného úhlu. Pokud mám dveře s "koulí",       zapomenu klíče a zabouchnu si dveře, pak je stále přítomný mobil dobrým řešením.

Tady ovšem klíče zapomenout nemůžeš,    protože neexistují. Mobil je jediná možnost.
V souvislosti s tím mě napadá - zámek nemá žádný vlastní zdroj energie, tudíž nemůže online komunikovat se systémem správy “klíčů”. Musí to tedy být vše řešeno v appce v mobilu. Podle popisu v datašítu to na mne dělá dojem, že pro odemčení musí být v tom okamžiku mobil online. To může být v odlehlých oblastech s chabým signálem problém. Taky vybavit tím dveře BTSky asi nebude dobrý nápad, při jejím výpadku se nedostanou dovnitř. Taky podmínit fungování své firmy službou, kterou nikdo negarantuje 24x7 (cloud, datové připojení) je risk.

Alternativně by tam mohli mít funkci uložení “klíčů” do mobilu - což by ale zase byla obrovská bezpečnostní díra. Správce v cloudu odebere oprávnění,    ale padouch si obnoví “klíče” ze zálohy. Časové omezení platnosti klíče nic neřeší - zámek nemá zdroj energie a tudíž ani reálný čas, nemůže tedy časovou platnost posuzovat.
O těchto aspektech se v materiálech, kde je všechno skvělé a okamžité a bezpečné,    samozřejmě nepíše nic.
Citace: Jiří Kantner  19.06.2024, 08:32

Informace jakou to má bezpečnostní třídu by nebyla?

Kdyby to nějakou mělo, tak je to v prospektu napsáno alespoň 3x.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana