Co asi může znamenat "selhání instalace" z pohledu bezpečnosti?
Jan Franěk:
Co si mám představit pod pojmem "selhání instalace" z pohledu bezpečnosti? Podle mě mohlo jít přímo o chybějící kvalitní ochranné prvky, nebo použití totálního nefunkčního šmejdu.
Co myslíte vy?
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-amerika-elektricky-proud-zabil-turistu-ve-virivce-na-plazi-a-tezce-zranil-jeho-zenu-40476343
Jan Yossarian:
Než se strhne diskuze o tom, že Amící jsou blbí (nedomnívám se), tak je důležitý se podívat na samotnou zprávu. Kdo ji asi psal. domnívám se, že sám autor to měl trochu v hlavě pomotané a ten, kdo to přeložil a publikoval u nás tomu moc nepřidal. Slova použitá v textu se rovnají expozici digitálního marketéra kterém nejde o vysvětlení principu neštěstí ale o senzaci a počet sdílení. K takovému výsledku je potřeba použít mnoho výrazů které veřejnost ráda slyší. Třeba "elektrický výboj". Kde na tento výraz autor přišel? Nebo hovoříme-li o unikajícím proudu, myslíme tím výboj?
Senzací je spíš to, "jak hosté měli potřebu zveřejňovat tragédii na sociálních sítích" než aby hledali hlavní vypínač.Že by vedení rezortu nemělo vypracovaný místní bezpečnostní předpis?
Je dojemné, že měl chlapík zlaté srdce a že udělali sbírku a co dál? Což takhle přeýšlet nadpříčinou aaby se to nestalo?
Za mne. Jedna opička to napsala a druhá česká opice to přeložila. Vidím, že když Novinky nečtu, dělám dobře.
Jan Franěk:
Neznám jejich místní předpisy a jediné co je k bezpečnosti v článku uvedené, je mnou citované selhání instalace. Jestli jsou Amíci pitomci nebo ne, je v tomto ohledu zcela bezpředmětné.
Šlo mi spíš o názor ostatních kolegů k pohledu bezpečnosti podobných zařízení. U nás tento problém může nastat u každého bazénu provozovaného v sítích TN-C, což najdete x-krát v každé vesnici. Nečekám problém u instalací s proudovým chráničem, protože i když instalace za ním může sakra pěkně pokopat uživatele, šance na přežití je poměrně vysoká. ALe to se můžeme bavit zase o pravidelném testování, nebo výběru kvalitních přístrojů na kterých závisí naše životy a zdraví.
Proto mě zajímá názor ostatních. NApříklad dva z mých sousedů jsem informoval o možných rizicích. Jeden mávnul rukou že se jim nikdy nic nestalo tak proč by mělo teď a druhý alespoň během koupání (především vnoučat) odpojuje prodlužku k filtru ze zásuvky, protože mu to v hlavě začalo trochu strašit. Obě instalace TN-C tedy bez PCH
Miroslav Minařík:
Asi bych se také přikláněl tomu, kdo to napsal. Záleží na zemi a tamních pravidlech. Kde jsem v tom světadílu byl, neviděl jsem na místech přístupných veřejnosti (provozovaných seriozním provozovatelem) nic k vytknutí. I když to z Česka nevypadá, tamní mají z elektriky větší respekt, než třeba u nás.
Selhání elektroinstala ce? Osobně si to nedokážu za splnění souvisejícíh předpisů představit. Asi by víc řekl spíš údržbář.
Zdenek Skotnica:
Proč do toho plete Američany, když událost se stala v Mexiku (doh)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana