Musí být u fotovoltaického systému instalována přepěťová ochrana?
Milan Hudec:
Citace: pegas100 09.05.2024, 15:32
Myslíte si, že krabička na které je napsáno T1 svede blesk tam kam má, když ten výboj překoná vzdálenost mezi nebem a zemí? Možná by to chtělo trochu selského rozumu a né věřit lobissmu.
Ta krabička má v sobě pro bleskový proud neoddolatelnou nabídku přeskoku do země.
Jan Franěk:
Myslíte si, že krabička na které je napsáno T1 svede blesk tam kam má, když ten výboj překoná vzdálenost mezi nebem a zemí? Možná by to chtělo trochu selského rozumu a né věřit lobissmu.
A jaké řešení pod které se můžete podepsat, navrhujete vy?
Jiří Schwarz:
Ještě před chvílí jsem si myslel, že do země ten výboj svede hromosvodová soustava a ochrana T1 (a další stupně) je tam proto, aby na něčem, co je v nějakém vztahu k hromosvodové soustavě, nevznikl příliš velký rozdíl potenciálů - špička, která by něco poškodila.
pegas100:
Citace: Jan Franěk 09.05.2024, 17:23
A jaké řešení pod které se můžete podepsat, navrhujete vy?
To je ono, vyhodnotit jestli mi stojí za to cpát peníze do něčeho co s největší pravděpodobnos tí nezachráním. Jako morální berlička to funguje. Bavíme se tu o úderu blesku do panelů.
Neříkám, že SPD není důležité, ale jinde.
Hold se smířit s tím, že se to zařízení poškodí.
pegas100:
Citace: Jiří Schwarz 09.05.2024, 19:55
Ještě před chvílí jsem si myslel, že do země ten výboj svede hromosvodová soustava a ochrana T1 (a další stupně) je tam proto, aby na něčem, co je v nějakém vztahu k hromosvodové soustavě, nevznikl příliš velký rozdíl potenciálů - špička, která by něco poškodila.
Zbožné přání a útěcha.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana