Navyseni Hlavniho Jistice - Nove predpisy (Cu 10mm2, na kraji pozemku, atd.)

<< < (2/3) > >>

Rah:
Větší jistič potřebuji protože tam je cirkulárka, 3F čerpadlo ve studni, v kuchyni spotřebiče (mikrovlnka, varná konvice),  a do toho chci ohřev vody v kuchyni, a v koupelně.
Takže je velká šance, že se něco spolu setká, a nějaká fáze se přetíží.
Protože ohřívače vody chci průtokové, ne zásobníky, takže mají jištění 1*25, tak proto řeším to navýšení, protože tam stačí málo, a hup a jsem přes 25 :(((
Takže jen se ujistím: Jakmile si nechám zvýšit hlavní jistič, tak musím:
1) na hranu pozemku (to jste mi už poradili)
Ale co 2) cu10mm a co stav rozvodu v domě, tj. Nové jističe, na bakelitu (ne dřevě),  chránič),  a vedení včetně ochraného vodiče)
Odpoví mi prosím někdo?

Georgis Fasulis:
To Bauer: Přijměte mou omluvu, normálně jsem odpovídal tazateli a místo něj (RAH) jsem napsal Vaše jméno - stalo se to asi proto, protože jsem si zrovna dočetl váš příspěvek - normální myšlenkový překlep, nic víc.
Takže se opravuji, můj příspěvek byl adresován tazateli, nikoliv vám, ještě jednou se omlouvám.

Georgis Fasulis:
To Bauer: Ještě k tomu umístění el-měru: samozřejmě máte pravdu, rozhoduje o tom dodavatel el. energie. I já měl původně napsáno v textu slůvko "většinou",  ale protože z vlastní zkušenosti vím, že dodavatel téměř vždy chce, aby elektroměr byl na hranici pozemku, pokud je oplocen, slůvko jsem vymazal, abych nedával tazateli falešné naděje.  :)

Georgis Fasulis:
To Rah: Kvůli pouhému navýšení hlavního jističe ještě nepotřebujete přemisťovat elektroměr, alespoň doufám, že to po vás nebudou chtít. To by mohli chtít až v případě rekonstrukce celé přípojky. Navýšení hl. jističe si dobře rozvažte, pohodlí v podobě velkého výkonu průtokových ohřívačů zaplatíte velkým paušální navýšení za elektroměr bez ohledu na spotřebu.

Rozmahel Vladimír:
Citace: Rah  10.04.2007, 16:55

c) rozvodnice je na dřevěných deskách
d) staré jističe, dvoudrátové okruhy (bez ochranného vodiče)...

Ze všeho nejdříve bych doporučil provést rekonstrukci el.instalace a současně s ní bych případně zažádal o zvýšení proudové hodnoty jističe. Dále, u domácností se platí poplatek za zvýšení, za 1A  500Kč, nevím jak je to u chaty. Podle Vámi popisovaného stavu el.instalace je provoz zařízení nebezpečný a další zvýšení odběru by vám mohlo taky chatičku zničit, nemluvě o možném úrazu el.proudem.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana