Jak vypočítám minimální zatížitelnost MTN?
Vlado Konrád:
Citace: Procházka Lukáš 17.04.2024, 21:08
Co je na otázce divného??
SOP mi říká,že: "u MTN se jejich minimální zatížení určí výpočtem" (PPDS EGD). ČEZ má dáno minimální 10VA. Proto mě zajímá, jak se to počítá....
Minimálne zaťaženie je 0 VA , trafo môže bežať naprázdno. Maximálne zaťaženie je katalógový údaj a hovorí, na aký max. odber je vyrobené napr. GHV trading : Pro měření od 100/√3 V do 1000/√3 V s výkonem 0-15 VA
a skutočné zaťaženie podľa odberu napájaných meracích prístrojov alebo spotrebičov - uvedené na štítku spotrebičov .
Inak tých 10VA nie je náhodou u MTP ? a je to maximálna hodnota záťaže. Nik nerád platí zbytočné straty . V prípade distribúcie to nemá zmysel počítať, povolený je len elektromer, v prúdovej ceste nesmie byť nič iné
Vlado Konrád:
Nástrel z katalógu KPB Intra
Najvyššie napätie sústavy: 24/25 kV
Skúšobné napätie striedavé: 50 kV
Skúšobné napätie impulzné: 125 kV
Menovité primárne napätie: 3000/√3 – 22000/√3 V
Menovité sekundárne napätie: 100/√3, 110/√3, 120/√3 V
Menovité pomocné napätie: 100/3, 110/3, 120/3 V
Trieda presnosti - meranie: 0.2, 0.5, 1, 3
Trieda presnosti - istenie: 3P, 6P
Menovitá záťaž: 5 – 150 VA
( pod 5VA klesá presnosť, nad 150VA je preťažený)
Procházka Lukáš:
Citace: Vlado Konrád 18.04.2024, 02:28
Nástrel z katalógu KPB Intra
Najvyššie napätie sústavy: 24/25 kV
Skúšobné napätie striedavé: 50 kV
Skúšobné napätie impulzné: 125 kV
Menovité primárne napätie: 3000/√3 – 22000/√3 V
Menovité sekundárne napätie: 100/√3, 110/√3, 120/√3 V
Menovité pomocné napätie: 100/3, 110/3, 120/3 V
Trieda presnosti - meranie: 0.2, 0.5, 1, 3
Trieda presnosti - istenie: 3P, 6P
Menovitá záťaž: 5 – 150 VA
( pod 5VA klesá presnosť, nad 150VA je preťažený)
Tabulkový hodnoty jsou mě jasný. I to co popisujete. Já se ptám se na výpočet "minimálního zatížení MTN" distributor chce použití daného MTN doložit výpočtem kde se ptá na MINIMÁLNÍ zatížení.
Procházka Lukáš:
Citace: Jan Bocek 18.04.2024, 00:08
Nepočítá, to se měří.....jsou to školní úlohy v předmětu Elektrické měření, měření na transformátore ch. Každé trafo má ztráty na prázdno .....
( P.S. Myslíte, že těm zkratkám všichni rozumí? Na příklad nevím co myslíte tím SOP...
Smlouva o připojení, v tomto případě na hladině vn. Napíšu tedy na EGD že tomu nerozumí že se to nepočítá ale měří a ať si to najdou v knize Elektrické měření na transformátore ch.... To je přesně odpověď na mou otázku......
Miroslav Revús:
Nebuďte hneď urazený :-)
V prípade, že nerozumiete zadaniu, nie je hanba pýtať si od distribútora doplňujúce informácie.
V PP ČEZ je uvedené nasledovné:
Jmenovitá zátěž MTP a MTN musí být volena s ohledem na spotřebu měřicích přístrojů, zapojených v sekundárním obvodu a ztráty, způsobené spojovacím vedením. Skutečná zátěž MTP a MTN se obvykle volí v rozsahu 25-100 % jmenovité zátěže jádra (vinutí) včetně ztrát na vinutí. PDS nedovoluje používat vyšší jmenovité zátěže než 10 VA, pokud není výpočtem prokázána nutnost vyšší hodnoty.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana