Jak vypočítám minimální zatížitelnost MTN?
Procházka Lukáš:
Citace: Miroslav Revús 18.04.2024, 07:11
Nebuďte hneď urazený :-)
V prípade, že nerozumiete zadaniu, nie je hanba pýtať si od distribútora doplňujúce informácie.
V PP ČEZ je uvedené nasledovné:
Jmenovitá zátěž MTP a MTN musí být volena s ohledem na spotřebu měřicích přístrojů, zapojených v sekundárním obvodu a ztráty, způsobené spojovacím vedením. Skutečná zátěž MTP a MTN se obvykle volí v rozsahu 25-100 % jmenovité zátěže jádra (vinutí) včetně ztrát na vinutí. PDS nedovoluje používat vyšší jmenovité zátěže než 10 VA, pokud není výpočtem prokázána nutnost vyšší hodnoty.
Já se neurážím :-D jen úplně nechápu ty odpovědi... Číst pane kolego umím a PP ČEZu jsem četl. Ale i ČEZ (byť trochu jinak než EGD) má napsané, že musí být nutnost vyšší hodnoty prokázána výpočtem.
Tak tedy dotaz i pro kolegy z ČEZu... Jak se to počítá??
Procházka Lukáš:
Citace: Miroslav Revús 18.04.2024, 07:11
Nebuďte hneď urazený :-)
V prípade, že nerozumiete zadaniu, nie je hanba pýtať si od distribútora doplňujúce informácie.
V PP ČEZ je uvedené nasledovné:
Jmenovitá zátěž MTP a MTN musí být volena s ohledem na spotřebu měřicích přístrojů, zapojených v sekundárním obvodu a ztráty, způsobené spojovacím vedením. Skutečná zátěž MTP a MTN se obvykle volí v rozsahu 25-100 % jmenovité zátěže jádra (vinutí) včetně ztrát na vinutí. PDS nedovoluje používat vyšší jmenovité zátěže než 10 VA, pokud není výpočtem prokázána nutnost vyšší hodnoty.
Nejde mi o nic jiného než se dozvědět, jakým zbůsobem se to počítá, protože jsem se s tím nikdy nesetkal a rád bych se to dozvěděl. Toď celá podstata mého dotazu jak se počítá.....
Václav Třetí:
Ona ta otázka na úvod je nešťastně formulovaná. Vy potřebujete dokázat distributorovi potřebu silnějšího MTN než je obvyklé (tolerované, povolené). Distributor se brání provozu silnějších MTN , protože jejich spotřeba jde k jeho tíži. Výpočet bude jednoduchý, součet jmenovitých příkonů požadovaných měřících zařízení na MTN připojených.
Miloslav Stehno:
Citace: Procházka Lukáš 16.04.2024, 19:10
Mám MTN převod 22kV/0,1kV, třída přesnosti 0,5. Jak vypočítám jejich minimální zatížení? Poradí někdo?
Přesnost (0,5) je garantována pro napětí mezi 80 a 120 % jmenovitého primárního napětí a zátěž mezi 25 a 100 % jmenovitého výkonu s indukčním účiníkem alespoň 0,8.
Zjistěte jaká je jmenovitá zátěž Vašeho trafa (ze štítku), vypočtěte si 25 % z této hodnoty.
Potom si z připojených zařízení na toto trafo (ochrana/elektroměr/voltmetr atd...) vypočtěte jeho aktuální zátěž. Měla by být větší než ta minimální (25 % z jmenovité).
Citace: Vlado Konrád 18.04.2024, 02:28
Nástrel z katalógu KPB Intra
Najvyššie napätie sústavy: 24/25 kV
Skúšobné napätie striedavé: 50 kV
Skúšobné napätie impulzné: 125 kV
Menovité primárne napätie: 3000/√3 – 22000/√3 V
Menovité sekundárne napätie: 100/√3, 110/√3, 120/√3 V
Menovité pomocné napätie: 100/3, 110/3, 120/3 V
Trieda presnosti - meranie: 0.2, 0.5, 1, 3
Trieda presnosti - istenie: 3P, 6P
Menovitá záťaž: 5 – 150 VA
( pod 5VA klesá presnosť, nad 150VA je preťažený)
Nesmysl, hodnoty 5 - 150 VA vám říkají v jakém rozmezí vám KPB trafa vyrobí.
Vlado Konrád:
0,5 S a 10 VA mi hovorí, o napojení na odber a priamom pripojení na elmer. 0,2 S o dodávke..... A max výkon trafa mi hovorí o napojení na odber, teda či je to len Elmer alebo + niečo iné a nie to, čo dokáže výrobca vyrobiť. 0,5 S a 02S S je o presnosti merania
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana