Lze kabel CYKY namáhat vibracemi v mrazech?
Fuk Tomáš:
Jj, jak z rubriky Hrobař informuje.
Radim Strycharski:
Citace: Kamil Novák 12.04.2024, 21:24
Tento stav si mi "nějak pocitově" nepozdává.
Ale jelikož RT nemůže operovat s "pocity", zajímalo by mne, jestli by mi někdo nemohl napovědět, jestli by bylo možné tento stav konfrontovat s nějakým ustanovením platných ČSN.
Určování VV je v principu hlavně pocitová záležitost. Kdybych měl v protokolu AH1 a měl bych o tom pochybnost, tak nebude založena na ničem jiném než na pocitu. Nepředložení protokolu VV nebo předložení s uvedením AH1 je v podstatě totéž.
Kamil Novák:
Citace: Radim Strycharski 14.04.2024, 13:03
Určování VV je v principu hlavně pocitová záležitost. Kdybych měl v protokolu AH1 a měl bych o tom pochybnost, tak nebude založena na ničem jiném než na pocitu. Nepředložení protokolu VV nebo předložení s uvedením AH1 je v podstatě totéž.
Jasně, jenomže když bych měl z pozice RT "pocit", že jsou VV určeny špatně, tak by to byl můj dojem oproti rozhodnutí toho, kdo VV určoval.
V ideálním (ale asi v 99% případů nerealizovaném) případě nějaké komise.
Jak to probíhá v praxi vím moc dobře, ale to je věc toho, kdo Protokol podepíše. A zrovna uváděný vliv AH by mne nenapadlo rozporovat, protože nemám o co se opřít.
Něco jiného je, když jsou v Protokolu uvedeny např. současně vlivy AA + AB. Tady je jasné, že jde o báchorku a nemám problém na tuto evidentní hovadinu upozornit.
Radim Strycharski:
Na parkovištích se obvykle dávají zábrany u stožárů VO. Kdybych při revizi zjistil, že tam ta zábrana není, získal bych pocit, že stožár může být ohrožen provozem na parkovišti a poukázal bych na to protokol/neprotokol, komise/nekomise. Neumím si v rámci revize představit přehodnocování VV jiným způsobem a zrovna tak si neumím představit, že budu v rámci revize akceptovat určené VV, u kterých získám pocit, že jsou špatně.
Kamil Novák:
Citace: Pavel Horský 14.04.2024, 11:56
Kamile, to je stále a pořád do kola.
Není protokol VV, tutově není předložena dokumentace... už jen tyto závady spadají pod kód C1, tedy "Elektrická instalace není z hlediska bezpečnosti schopna provozu" ... a můžeš jít rovnou do toho.
Podle fotek to vypadá, jako by osvětlení dodávala firma operující na Sapa Praha (dance)
To že závěr RZ bude negativní je jasné.
Prolistoval jsem 33 2000-5-52 ed.2 a pár článků odtud se dá použít. (norm)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana