Lze kabel CYKY namáhat vibracemi v mrazech?

(1/4) > >>

Kamil Novák:
Situace : okolo venkovního ledového kluziště je instalováno osvětlení (na stožárech).
Přívody k osvětlení jsou kabely CYKY, které jsou vpleteny a uchyceny zdrhovacími pásky do drátěného oplocení kluziště, ve výšce cca 1,2 nad zemí.
Jestli se něco nezměnilo, tak je zakázána manipulace s kabely s PVC izolací, když je teplota nižší než +5°C.
A tady jde o provoz v zimě, kdy budou kabely, uchycené v oplocení přístupném veřejnosti, při kontaktu s tím oplocením, namáhány (řekněme) vibracemi.
Tento stav si mi "nějak pocitově" nepozdává.
Ale jelikož RT nemůže operovat s "pocity",   zajímalo by mne, jestli by mi někdo nemohl napovědět, jestli by bylo možné tento stav konfrontovat s nějakým ustanovením platných ČSN.

Pozn.: kabely ke svítidlům by bylo bez obtíží vést "mimo dosah" třeba na závěsném lanku.

Milan Hudec:
Zde budeš muset operovat s obecnými zásadami kladení vedeni.
Kabel je dvojité izolace, uv stabilní, přichycen ke konstruci atd.,  takže vlastně vše jakoby v pořádku, ale vlastně úplně blbě.

Pavel Horský:
Zde jde o vyhodnocení a opatření - vše by mělo být uvedeno v protokolu určení VV.

Kamil Novák:
Citace: Milan Hudec  14.04.2024, 09:04

Zde budeš muset operovat s obecnými zásadami kladení vedeni.
Kabel je dvojité izolace, uv stabilní, přichycen ke konstruci atd.,   takže vlastně vše jakoby v pořádku, ale vlastně úplně blbě.

Citace: Pavel Horský  14.04.2024, 10:47

Zde jde o vyhodnocení a opatření - vše by mělo být uvedeno v protokolu určení VV.

Protokol? Tak určitě...  :(
No a o "uložení" vedení?  Jen abyste měli představu jak to na tom "Nejvýše položeném kluzišti v ČR" vypadá.  (zle)

https://www.denik.cz/galerie/nejvyse-polozene-kluziste-v-cr-v-male-upe.html

Pavel Horský:
Citace: Kamil Novák  12.04.2024, 21:24

Ale jelikož RT nemůže operovat s "pocity",    zajímalo by mne, jestli by mi někdo nemohl napovědět, jestli by bylo možné tento stav konfrontovat s nějakým ustanovením platných ČSN.

Kamile, to je stále a pořád do kola.
Není protokol VV, tutově není předložena dokumentace... už jen tyto závady spadají pod kód C1, tedy "Elektrická instalace není z hlediska bezpečnosti schopna provozu" ... a můžeš jít rovnou do toho.
Podle fotek to vypadá, jako by osvětlení dodávala firma operující na Sapa Praha  (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana