Jak správně zapojit mnoho zásuvek za sebou?
Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk 24.03.2024, 10:19
Z pohledu hledání závady a přehlednosti zapojení, budu vždy upřednostňovat zapojování zásuvek do série (drinks)
Já preferuji wagovky pod první zásuvkou, přívod/odvod z hnízda +ke každé zásuvce zvlášť, přijde mě to technicky dokonalejší.
Jiří Kantner:
Zapojení s wago pod strojkem zásuvky a rozbočení k dalším zásuvkám v "hnízdě" považuju za dokonalejší variantu a s trochu náročnějším hledáním poruch se člověk musí smířit. Oproti montáži strojkům se šroubkama je to pořád mnohem jednodušší práce.
Také záleží co je to za zásuvkový okruh a jaké spotřebiče se tam budou připojovat. Pokud je jasné, že v serii bude zapojeny jen nízkopříkonové spotřebiče tak bych z toho vědu nedělal. Ale ono je to velmi ošemetné, v průběhu používíní elektroinstala ce se může všecko změnit a laik si nebude lámat hlavu s tím, do jaké zásuvky připojuje spotřebič s příkonem 2kW. Možná ho ani nějaký štítkový údaj zajímat nebubde a záasuvka jako zásuvka.
Čínské napodobeniny wagosvorek existují a jestli někdo jejich nákupem ušetří každý den na jedno pivo v hospodě, je to spíš zoufalství, byznys se takhle dělat nedá.
Jinak v hobbykrámech mívají napodobeniny také a asi budou mít i atest nějaké zkušebny nebo aspoň prohlášení výrobce o shodě. Každý ať montuje v souladu se svým svědomím Záruční doba 2 roky je příliš krátká na to, aby se u většiny montáží projevily v normálním prostředí odlišnosti v kvalitě.
Je dobré mít na paměti, že klecová svorka poskytuje z pohledu přechodového odporu nejhorší hodnoty nicméně proti jiným variantám spojů je tento parametr nejstabilnější v čase a to právě přispívá k dlouhodobé spolehlivosti těchto spojů. Nic se nemá ale přehánět a proto je lepší nezatěžovat klecové svorky dlouhodobě nadměrnými proudy. To platí zejména v případech kdy se zákazník zhlídne v neotřelém designu zásuvek nějakého obskurního výrobce.
Pokud má výrobek atest a jeho použití není v rozporu s normou, je to spíš o perfekcionismu každého řemeslníka.
Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec 24.03.2024, 16:34
Já preferuji wagovky pod první zásuvkou, přívod/odvod z hnízda +ke každé zásuvce zvlášť, přijde mě to technicky dokonalejší.
Pokud to myslíš u více zásuvek pod jedním rámečkem, tak naprostý souhlas.
Ona se tím i minimalizuje možnost, že problém v jedné zásuvce vytvoří nefunkční nebo nebezpečný stav u dalších
Jiří Blažej:
Citace: Jan Franěk 23.03.2024, 09:27
Osobně zase nemám rád wagovky pod zásuvkami.
Jaký je principiální rozdíl mezi wagovkami pod strojkem spínače a wagovkami pod strojkem zásuvky?
David Hruda:
Citace: Jiří Blažej 25.03.2024, 21:41
Jaký je principiální rozdíl mezi wagovkami pod strojkem spínače a wagovkami pod strojkem zásuvky?
Že by větší proud?
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana