Je nerezový obvodový zemnič vždy nejlepší řešení?
Hyblos:
Rodinný dům, 12x10x12x10m, v každém rohu svod bleskosvodu, u jednoho rohu navíc svod FVE pole ze střechy s odstupem S od svodu bleskosvodu. V půli stěny 12m je uzemnění rozvaděče.
Je navržený obvodový zemnič ekvipotenciáln ího pospojování pro všechny uzemňovací body(6ks), odstup 1m od domu v hloubce 1m. Horská oblast n.v. 520m n.m., půda hlinito-kamenitá.
Rodinný dům 50 let starý s pouze 2 svody na desky bleskosvodu + 1 deska pro rozvaděč.
Domnívám se, že do této ostře kamenité půdy je výhodnější položit jen tu nerez V4A 30x3,5mm než FeZn. Bohužel jen po obvodu 3 stěn (50m).
Pokud nevyjdou odpory uzemění pak by se doplnily tyče - což si myslím že nenastane.
Má obvodový zemnič z nerezi nějakou nevýhodu, krom toho že je 10x dražší ?
Miroslav Revús:
Citace: Hyblos 02.03.2024, 20:14
Má obvodový zemnič z nerezi nějakou nevýhodu, krom toho že je 10x dražší ?
Napríklad prakticky neobmedzenú životnosť. Je to málo?
Hyblos:
To si taky myslím, proto jsem se rozhodl že do té nerezi zainvestuju, aby se nemusela kopat zahrada za 40 let znovu. Spíš mě zajímalo jestli to má i nějaké nevýhody, ale myslím si že asi nejsou. Takže do země nerez.
František Šohajda:
Citace
Spíš mě zajímalo jestli to má i nějaké nevýhody, ale myslím si že asi nejsou. Takže do země nerez.
Ono je nerez a nerez!! Při koupi toto zvažte i za vyšší cenu! (dance)
Jirka Údržbář:
Nerezový zemnič má kromě ceny jedinou nevýhodu = v jílovité půdě nemusí být vhodný (málo kyslíku).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana