ESČ navrhuje úpravu NV 190 a 194/2022 Sb.
Pavel Čermák:
Řekl bych, že se na tom všem podílí i překotný vývoj, jak technický tak společenský.
A to nechci nikomu z tvůrců sahat do svědomí.
Miroslav Minařík:
Citace: Pavel Čermák 19.02.2024, 14:52
Řekl bych, že se na tom všem podílí i překotný vývoj, jak technický tak společenský.
A to nechci nikomu z tvůrců sahat do svědomí.
Samozřejmě.
Vždyť životnost technologií bývala třeba i několik desítek let a dnes je mobilní telefon za rok morálně zastaralý. A teď ke každé novince vytvořit houštinu provázaných doporučení ... přičemž se každé z nich pětkrát do roka inovuje. Píšu o technickém vlivu. O politickém se nezmiňuji. Toto je sice předpis o práci ne EZ ale i tak je to součást právního systému který s technologiemi nepřímo souvisí.
Pavel Horský:
Citace: Radim Strycharski 19.02.2024, 11:00
Jsem poněkud zmaten. Co má společného ESČ, NV 190 a NV 194 s tlakovými, plynovými a zdvihacími zařízeními?
Ano, to mě napadlo hned při prvním čtení.
A tak nějak moc nechápu, co má být výsledkem připomínkování .
Tlakaři, výtaháři a plynaři v pozicích RT bez maturity vlastně skončili. Nebudou připuštěny k obhajobě svého paragrafu a to i přes to, že mají praxi v délce několika desítek let.
Až to potká naše RT, tak jich bude min. 1/2 rázem v řiti.
To mohlo vymyslet jen naprosté ....
Budou tedy kopat za zrušení tohoto paskvilu a nebo chtějí ještě přitvrdit.
Postaví se za náš obor, aby to tam nedopadlo jako ve výše jmenovaných oborech?
Nějak to nechápu.
Jan Yossarian:
Trochu se divím, že se dnes ještě někdo našel k připomínkování . Kolem mě to vůbec nikoho nezajímá. To esč jako bylo kdysi to nadšení z budování komunity je už minulost. Ale když to pročítám, tak mi to připomínkování dává smysl. Proč se třeba do toho neopírá jiná slavná organizace? Třeba Hospodářská Komora, Elektrotechnic ká asociace nebo náš slavný bodový systém Čkait?
Miroslav Revús:
Citace: Jan Yossarian 20.02.2024, 09:29
... nebo náš slavný bodový systém Čkait?
Medzi ich členmi sa nájde iba mizivé percento ľudí s najvyšším dosiahnutým vzdelaním - výučný list. Ak vôbec niekto.
Takže ich to nezaujíma, lebo im úbytok členov a členských príspevkov nehrozí.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana