Je potřeba pro OSVČ provádějící domovní elektroinstalaci osvědčení TIČR?
Jan Franěk:
Citace: Jan Palička 04.04.2024, 20:12
Papír od TIČRu je pouze dalším z dokumentů, který stát po podnikatelích chce. Ale pozitivní vliv na kvalitu řemesla či úroveň řemeslníků nemá.
Tak ještě jednou a opravdu naposledy. Netvrdím že díky kterému-koliv papíru bude z které-koliv firmy nebo řemeslníka kvalitní firma. Jasně jsem to i napsal ve svém příspěvku, stačí si to jen dobře přečíst.
Osobně ale nemohu souhlasit s příspěvky které "pod čarou" říkají, že každá firma která má v pořádku všechny papíry, pravidelně se školí (má ty různé certifikáty) je špatná a že lepší je pozvat si firmu "bez papírů". Nejen ve mě některé příspěvky vyvolávají pocit toho, že když mám kompletní "papíry" pro práci na VTZ a několik různých certifikátů o absolvovaných školeních třeba i ukončené přezkoušením, tak jsem neschopnej podvodník který se za tyto dokumenty jen schovává. Že je mnohem lepší vzít si někoho z ulice kterej to tak vážně nebere a dostanete kvalitněji provedenou instalaci.
Citace: Jan Palička 04.04.2024, 20:12
a ještě jeden citát od vás:
"Když si vezmu jen smlouvu o dílo během rekonstrukce, zbavím se minimálně třetiny bastlířů. Když ve smlouvě bude požadavek na zákonné dokumenty (ty mohou být i vyjmenované - od rozvaděče, prohlášení o shodách , ...) tak mi zůstanou k výběru pouze profesionálové ."
Ano, na tom si stále trvám. Ten kdo nechce dodržovat platné předpisy a ojebává to, s největší pravděpodobnos tí ojebe i mě jako zákazníka. Logická úvaha a poznatky z praxe, třeba i na rekonstrukci mého domu, kde se také pár firem vystřídalo. DOst mě to naučilo, včetně toho že některé firmy se ohánějí nejen certifikáty, ale i kvalitou své práce za kterou si dokáží pevně stát. S většinou jsem nakonec udělal velmi dobrou zkušenost a na ty špatné už vlastně zapomněl.
Jan Palička:
Jestli napíšu, že ani firma plná certifikátů a dokumentů, která bez uzarděni podepíše ostrou SoD není zárukou kvality, rozhodně to neznamená, že KAŽDÁ firma plná certifikátů ...atd.... To vůbec, v tom jsme si neporozuměli. Ale jsou takové, a jak jsem napsal, potkal jsem jich ve své profesi dost.
Dokonce máme zkušenosti, že je tomu tak, že čím větší lempl, tím klidněji podepíše ve smlouvě jakýkoliv závazek a jakékoliv prohlášení, protože umí kličkovat a má zkušenosti, že málokdo na něj případně pošle právníky.
Ale to jen tak na závěr a mimo téma
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana