Je potřeba pro OSVČ provádějící domovní elektroinstalaci osvědčení TIČR?

(1/8) > >>

Jakub Č:
Jelikož se mě dostalo informace, že budu potřebovat osvědčení u TIČR, chci se zeptat, zda je to opravdu tak.
Dělám ještě s jedním známým domovní elektroinstala ce, který má všechny osvědčení apod. co jsou potřeba. Takže mě "zastřešil". Prý se to ale mění a "zastřešení" již nebude možné. Tudíž bych nejspíše musel jít na TIČR si udělat nějaké osvědčení.
Je ale opravení od TIČR potřeba u provádění domovní elektroinstala ce?

Kamil Novák:
Neuvádíte co je to "zastřešil". Jestli tím myslíte "odpovědný zástupce",  tak by vám to pro vydání Živnostenského oprávnění mělo stačit.

Jirka Š. Svejkovský:
Potřebujete oprávnění od TIČR.

Osvědčení máte, to je ta vaše padesátka (nebo dneska NV. 194).
EDIT: Pokud nemáte §8 (vyhl. 50) nebo §7 (NV 194),  je potřeba jej doplnit, jinak vám oprávnění nevydají.

Oprávnění je nutné, abyste mohl vykonávat činnost "montáže, revize, opravy a zkoušky elektrických zařízení". Jinak by se mohlo jednat o neoprávněné podnikání.

Informace vám podají na TIČRu (ticrt.eu)

Ovísek:
taky dělám elektroinstala ce pod někým a do budoucna bych chtěl podnikat sám na sebe.

mohu poprosit někoho ze skupiny, co vše je potřeba umět, znát, než na TIČR půjdu na zkoušky? (Tedy jestli jsou součástí pro oprávněné podnikání...).

Kdyby mi někdo mohl poradit, co vše člověk jako elektrikář musí umět (třeba normy jaké? čísla norem, cokoliv, popsat, co tak nějak se naučit...

Ovísek:
Moderátor - Doporučuji číst pravidla a nezaplevelovat obsah bezvýznamným děkovaním dopředu! Apropo, to si odpověď zde neumíte najít?

Případně doplnit i pro možnost revizi elektroinstala ce.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana